De eerste spelletjes voor peuters 12 maart 2018

Peuters zijn al echte wereldontdekkers. Ze kijken en begrijpen, spelen en leren, proberen en experimenteren. Het is goed om ze ook op deze leeftijd op hun niveau uit te dagen en te stimuleren.

De HABA spellen sluiten hier goed aan. De spellen zijn door pedagogen en spelauteurs voor kleine kinderen ontwikkeld. Het begint met vrij spel zodat de peuters het materiaal en de mogelijkheden leren kennen. Daarna volgen de spelregels.

De serie: Mijn eerste spellen speelt hierop in met eenvoudige spelregels. Afhankelijk van het spel wordt de moeilijkheidsgraad steeds hoger. De spellen blijven de peuters steeds uitdagen en blijven daardoor interessant. Bij HABA worden ook veel coöperatieve spellen ontwikkeld. Bij deze spellen werk je samen/ win je samen. Een gedeelte van de spellen die volgen op ‘Mijn eerste spellen’ hebben we ook te leen in de mediatheek.

Boomgaard

Dit samenwerkingsspel bevordert fijne motoriek, herkennen en benoemen van kleuren en symbolen, ontwikkeling en beleving van wij-gevoel. Samen wordt al het fruit uit de boomgaard verzameld, voordat de raaf toeslaat. Met gemakkelijk te begrijpen spelregels, 40 houten vruchten en 4 mandjes van spaan. Vanaf 3 jaar, voor 1 tot 8 spelers, speelduur 10 tot 15 minuten. 

 

Boomgaardje

Pluk zoveel mogelijk kersen voordat de raaf bij de boom is. Spel om alleen te doen of om samen te werken tegen de raaf. De dobbelsteen bepaalt de kleur van de vruchten die je moet plukken. Vanaf 3 jaar, voor 1 tot 4 spelers, speelduur ca. 10 minuten.

 

Ganzenpas

Een coöperatief spel voor beweeglijke types. De kinderen leven zich samen met de ganzen uit op de wei. De ganzen doen acht verschillende bewegingen voor. Kunnen alle kinderen elke beweging ten minste één keer uitvoeren voordat de vos rond de ganzenweide is gelopen? Vanaf 3 jaar, voor 2 tot 6 spelers, speelduur ca. 10 minuten.

 

Kleine muzikanten

Met deze spelletjesverzameling kunnen kinderen en hun ouders/begeleiders 8 verschillende spellen met eenvoudige regels en korte speelduur spelen: luisterspellen met belletjes, klanken onthouden, muzikale dobbelwedstrijden, spellen om goed bij te luisteren en doe-mee- of bewegingsspellen. De spellen bevorderen de vroeg muzikale vorming en het gevoel voor muziek en ritme. Ze kunnen gespeeld worden door 1 tot 3 kinderen en een volwassene.

 

Kom langs in de mediatheek voor nog meer materiaal voor peuters>>>.
Ben je nog geen lid
? Vanaf € 25 sluit je een al een lidmaatschap af>>>.  V111
an harte welkom!

 

Meer nieuws

    • Driestar educatief gaat webwinkel volledig vernieuwen

      We hebben goed nieuws! Driestar educatief gaat haar webwinkel volledig vernieuwen.

    • Mooie scores Keuzegids voor de master Leren en Innoveren

      Studenten geven in de Nationale Studenten Enquête aan tevreden te zijn over de masteropleiding Leren en innoveren bij Driestar hogeschool die samen met de hogescholen CHE en Viaa gegeven wordt. Op vier van de vijf onderdelen scoort de master bovengemiddeld, en op één onderdeel gemiddeld. Dat is te lezen in de Keuzegids masters 2024.

    • Janneke de Jong-Slagman benoemd als lector Geletterdheid bij Driestar educatief

      Binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief start per 1 augustus 2024 het lectoraat Geletterdheid. Dit nieuwe lectoraat heeft als doel een bijdrage te leveren aan een positieve, inhoudsgerichte leescultuur bij zowel leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs als bij studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Dr. Janneke de Jong-Slagman is benoemd als lector en zal leidinggeven aan dit lectoraat.

    • Vijf jaar associate degree Pedagogisch Educatief Professional

      Hoera! De associate degree Pedagogisch Educatief Professional (ad-pep) bestaat vijf jaar. Studieleider Evert de Bruin: ‘De afgelopen vijf jaar laten zien dat de opleiding voorziet in een behoefte. Onderwijs en zorg raken steeds meer vervlochten en daarbinnen kan de ad-pepper een mooie rol vervullen.’

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw".