De eerste spelletjes voor peuters Geplaatst op 12 maart 2018

Peuters zijn al echte wereldontdekkers. Ze kijken en begrijpen, spelen en leren, proberen en experimenteren. Het is goed om ze ook op deze leeftijd op hun niveau uit te dagen en te stimuleren.

De HABA spellen sluiten hier goed aan. De spellen zijn door pedagogen en spelauteurs voor kleine kinderen ontwikkeld. Het begint met vrij spel zodat de peuters het materiaal en de mogelijkheden leren kennen. Daarna volgen de spelregels.

De serie: Mijn eerste spellen speelt hierop in met eenvoudige spelregels. Afhankelijk van het spel wordt de moeilijkheidsgraad steeds hoger. De spellen blijven de peuters steeds uitdagen en blijven daardoor interessant. Bij HABA worden ook veel coöperatieve spellen ontwikkeld. Bij deze spellen werk je samen/ win je samen. Een gedeelte van de spellen die volgen op ‘Mijn eerste spellen’ hebben we ook te leen in de mediatheek.

Boomgaard

Dit samenwerkingsspel bevordert fijne motoriek, herkennen en benoemen van kleuren en symbolen, ontwikkeling en beleving van wij-gevoel. Samen wordt al het fruit uit de boomgaard verzameld, voordat de raaf toeslaat. Met gemakkelijk te begrijpen spelregels, 40 houten vruchten en 4 mandjes van spaan. Vanaf 3 jaar, voor 1 tot 8 spelers, speelduur 10 tot 15 minuten. 

 

Boomgaardje

Pluk zoveel mogelijk kersen voordat de raaf bij de boom is. Spel om alleen te doen of om samen te werken tegen de raaf. De dobbelsteen bepaalt de kleur van de vruchten die je moet plukken. Vanaf 3 jaar, voor 1 tot 4 spelers, speelduur ca. 10 minuten.

 

Ganzenpas

Een coöperatief spel voor beweeglijke types. De kinderen leven zich samen met de ganzen uit op de wei. De ganzen doen acht verschillende bewegingen voor. Kunnen alle kinderen elke beweging ten minste één keer uitvoeren voordat de vos rond de ganzenweide is gelopen? Vanaf 3 jaar, voor 2 tot 6 spelers, speelduur ca. 10 minuten.

 

Kleine muzikanten

Met deze spelletjesverzameling kunnen kinderen en hun ouders/begeleiders 8 verschillende spellen met eenvoudige regels en korte speelduur spelen: luisterspellen met belletjes, klanken onthouden, muzikale dobbelwedstrijden, spellen om goed bij te luisteren en doe-mee- of bewegingsspellen. De spellen bevorderen de vroeg muzikale vorming en het gevoel voor muziek en ritme. Ze kunnen gespeeld worden door 1 tot 3 kinderen en een volwassene.

 

Kom langs in de mediatheek voor nog meer materiaal voor peuters>>>.
Ben je nog geen lid
? Vanaf € 25 sluit je een al een lidmaatschap af>>>.  V111
an harte welkom!

 

Meer nieuws

  • Projectkoffers met korting

   Van 10 tot en met 14 december is het de 'week van de mediatheek'. Doe je als abonnee in deze week een aanvraag voor een projectkoffer, dan vinden wij dat heel leuk, maar het kan voor jou ook extra voordelig zijn.

  • Eenvoudig experimenteren met elektronica

   Elektriciteit is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch ervaren veel leerkrachten een drempel om met elektriciteit aan de slag te gaan in de klas. Ze denken misschien dat ze daar zelf niet technisch genoeg voor zijn.

  • Mediatheek geeft gratis abonnementen weg tijdens #weekvandemediatheek

   Heb je weleens nagedacht over het lenen van onze projectkoffers of wil je zelfs meer lenen en een abonnement afsluiten? Dat kan nu wel heel voordelig uitpakken!

  • Gewoon lesgeven

   Als leraar ervaar je veel werkdruk. Dagelijks komen er allerlei zaken op je af die veel tijd en aandacht vragen. Dit kunnen problemen zijn die zich maar niet lijken op te lossen, of collega’s die regels en afspraken zijn vergeten. En terwijl je de plooien van de dag glad strijkt, schiet je te binnen dat je bij een vergadering of overleg wordt verwacht. ’s Avonds plof je op de bank en verzucht je: ‘Kon ik maar weer eens gewoon lekker lesgeven.’

  • Stefan Paas: nieuwe Theoloog des Vaderlands

   Tijdens de Nacht van de Theologie die 27 oktober gehouden werd, is Stefan Paas benoemd tot de nieuwe Theoloog des Vaderlands. Paas ziet de benoeming als ‘een vehikel om theologie naar de samenleving te brengen’.