De eerste spelletjes voor peuters Geplaatst op 12 maart 2018

Peuters zijn al echte wereldontdekkers. Ze kijken en begrijpen, spelen en leren, proberen en experimenteren. Het is goed om ze ook op deze leeftijd op hun niveau uit te dagen en te stimuleren.

De HABA spellen sluiten hier goed aan. De spellen zijn door pedagogen en spelauteurs voor kleine kinderen ontwikkeld. Het begint met vrij spel zodat de peuters het materiaal en de mogelijkheden leren kennen. Daarna volgen de spelregels.

De serie: Mijn eerste spellen speelt hierop in met eenvoudige spelregels. Afhankelijk van het spel wordt de moeilijkheidsgraad steeds hoger. De spellen blijven de peuters steeds uitdagen en blijven daardoor interessant. Bij HABA worden ook veel coöperatieve spellen ontwikkeld. Bij deze spellen werk je samen/ win je samen. Een gedeelte van de spellen die volgen op ‘Mijn eerste spellen’ hebben we ook te leen in de mediatheek.

Boomgaard

Dit samenwerkingsspel bevordert fijne motoriek, herkennen en benoemen van kleuren en symbolen, ontwikkeling en beleving van wij-gevoel. Samen wordt al het fruit uit de boomgaard verzameld, voordat de raaf toeslaat. Met gemakkelijk te begrijpen spelregels, 40 houten vruchten en 4 mandjes van spaan. Vanaf 3 jaar, voor 1 tot 8 spelers, speelduur 10 tot 15 minuten. 

 

Boomgaardje

Pluk zoveel mogelijk kersen voordat de raaf bij de boom is. Spel om alleen te doen of om samen te werken tegen de raaf. De dobbelsteen bepaalt de kleur van de vruchten die je moet plukken. Vanaf 3 jaar, voor 1 tot 4 spelers, speelduur ca. 10 minuten.

 

Ganzenpas

Een coöperatief spel voor beweeglijke types. De kinderen leven zich samen met de ganzen uit op de wei. De ganzen doen acht verschillende bewegingen voor. Kunnen alle kinderen elke beweging ten minste één keer uitvoeren voordat de vos rond de ganzenweide is gelopen? Vanaf 3 jaar, voor 2 tot 6 spelers, speelduur ca. 10 minuten.

 

Kleine muzikanten

Met deze spelletjesverzameling kunnen kinderen en hun ouders/begeleiders 8 verschillende spellen met eenvoudige regels en korte speelduur spelen: luisterspellen met belletjes, klanken onthouden, muzikale dobbelwedstrijden, spellen om goed bij te luisteren en doe-mee- of bewegingsspellen. De spellen bevorderen de vroeg muzikale vorming en het gevoel voor muziek en ritme. Ze kunnen gespeeld worden door 1 tot 3 kinderen en een volwassene.

 

Kom langs in de mediatheek voor nog meer materiaal voor peuters>>>.
Ben je nog geen lid
? Vanaf € 25 sluit je een al een lidmaatschap af>>>.  V111
an harte welkom!

 

Meer nieuws

  • Rijtoer, hoedjes en troonrede

   Binnenkort is het weer zo ver: dan vergapen we ons aan militair vertoon, de prachtige Gouden… o nee, Glazen Koets, de mooie jurk van koningin Máxima en beoordelen we wie dit jaar de meest excentrieke hoed op heeft. Maar wat is Prinsjesdag nu eigenlijk echt?

  • Weekend van de Wetenschap

   Weekend van de Wetenschap is hét landelijke evenement voor wetenschap en technologie. Op 6 en 7 oktober openen bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten en musea hun deuren voor kinderen.

  • De kwaliteit van de vraag wordt bepaald door het antwoord

   Goede vragen stellen is een kunst. Als we écht open vragen durven stellen, wordt het creatieve denkvermogen van kinderen geprikkeld.

  • Zomerse digibordboeken

   Speciaal voor de laatste schoolweek: gratis zomerse digibordboeken

  • Geanimeerde prentenboeken voor peuters en kleuters

   Peuters leren gemiddeld 2 a 3 nieuwe woorden per dag. Met de geanimeerde prentenboeken leren peuters 5 a 6 nieuwe woorden in een half uur.