Boeken ter ere van ons jubileumjaar 30 maart 2020

Dit jaar bestaat Driestar 75 jaar. Voor dit jubileumjaar zijn twee boeken uitgegeven: het magazine over Driestar 75 en recent de verhalenbundel. Daarnaast hebben we ook een speciale jubileumactie voor het boek 'Bidden met de schrift'. Bestel de boeken eenvoudig in onze webwinkel!


Magazine '75 jaar Driestar'

75 jaar De Driestar! In dit magazine komen enkele van de duizenden leerlingen en medewerkers van Driestar College en Driestar educatief aan het woord met herinneringen, meer of minder diepgaande beschouwingen en verhalen. De mooie foto's brengen je terug naar het verleden en spreken tot je verbeelding. Een magazine om nog lang bij na te genieten. 

Neem het verhaal van Arie van Groningen. Als oud-student pedagogische academie De Driestar (1973-1976) en onderwijsadviseur en docenten- opleider bij Driestar educatief (2002 tot heden) beschrijft hij Driestar in vijf bedrijven. Lees hier zijn verhaal. 

Bestel het magazine '75 jaar Driestar' in onze webwinkel.

Verhalenbundel 'Hier word je mens gemaakt...'

De Driestar staat al die jaren in een rijke traditie, gegrond op Woord en belijdenis. In deze bundel staan enkele verhalen die gaan over die rijke traditie. Ze gaan over onmogelijke lessen, de vaderlijke directeur Kuijt, een verwoeste kerk, stormachtige reiservaringen en het sjaaltje van een juf. De verhalen zijn geschreven door oud-studenten voor de verhalenwedstrijd die is georganiseerd in het kader van het jubileumjaar van De Driestar. Ook schrijfster, jurylid en oud-student Els Florijn schreef een verhaal. Tussen de verhalen door staan herinneringen van andere oud-studenten verwoord.

De verhalenbundel is ontstaan uit een verhalenwedstrijd. Het winnende verhaal is geschreven door Kees Moerman en werd gepubliceerd in het Rerfomatorisch Dagblad van 27 maart 2020. Lees hier het verhaal.

Bestel de verhalenbundel 'Hier word je mens gemaakt...' in onze webwinkel.

Jubileumactie 'Bidden met de Schrift'

‘Ademen is als we gezond mogen zijn op zich niet moeilijk. Dat doen we de hele dag door. Waarom is bidden dan wel zo moeilijk?’. Die vraag stelt ds. A.T. Vergunst in het boek ‘Bidden met de Schrift’. Dominee Vergunst hield in het voorjaar van 2018 voor Studium Generale een lezing over ‘Bidden met de psalmen’. Dit boekje is een uitwerking van deze lezing. Ook de bespreking van de vragen na de lezing zijn er in opgenomen. Als reactie op deze lezing benoemd hij: ‘Bidden kunnen we niet leren zonder Gods Geest. Laat daarom niet af Hem te vragen zoals de discipelen dat deden: ‘Heere, leer ons bidden. Leer ons beter te bidden en wilt U ons leiden door Uw Woord en Geest’.

In het jubileumjaar is dit boekje te koop voor de actieprijs van €7,50. Lees hier het eerste hoofdstuk van 'Bidden met de Schrift'. 

Bestel deze jubileumactie in onze webwinkel.

Meer nieuws

  • Kees Moerman wint verhalenwedstrijd Driestar

   De verhalenwedstrijd die Driestar hogeschool uitschreef in het kader van het 75-jarig bestaan, is gewonnen door Kees Moerman uit Lelystad.

  • De eerste leerling van Piet Kuyt

   In dit jubileumjaar delen we graag mooie verhalen. Neem nu onderstaand verhaal van dhr. Ruissen, één van de eerste leerlingen van Piet Kuyt. Lees zijn verhaal en ontdek hoe het de eerste jaren op de Driestar (en in oorlogstijd) er aan toe ging.

  • Jubileumlied 75 jaar Driestar

   Driestar heeft een heus jubileumlied! Een jury heeft de inzendingen van de dichtwedstrijd voor dit jubileumlied beoordeeld en een winnaar gekozen. De auteur is Hendrik-Jan van Nieuw Amerongen. Het is een lied met vijf coupletten, een mooi geheel, met inhoud en visie. Gods trouw schitterde in het verleden en schittert nu nog steeds, God alleen zij lof en eer! Lees hier de tekst van het lied.

  • Jubileumactie: Bidden met de Schrift voor €7,50

   ‘Ademen is als we gezond mogen zijn op zich niet moeilijk. Dat doen we de hele dag door. Waarom is bidden dan wel zo moeilijk?’. Die vraag stelt ds. A.T. Vergunst in ons nieuwe boek ‘Bidden met de Schrift’. Wil jij het personeel een passend eindejaarsgeschenk geven? Deze praktische handreiking is nu voor slechts €7,50 te bestellen in onze webwinkel.

  • Driestaferelen in vijf bedrijven

   De reünie op 7 september was dé aftrap voor het jubileumjaar van ‘De Driestar’. 75 jaar Driestar levert genoeg leuke, ontroerende of gewoon interessante verhalen op. Neem het verhaal van Arie van Groningen student pedagogische academie De Driestar(1973-1976), achtereenvolgens onderwijsadviseur en docentenopleider bij Driestar educatief (2002 tot heden).