Bijzondere editie Kerstzangavond Driestar hogeschool 19 november 2020

De Kerstzangavond is voor velen een hoogtepunt in het jaar. Een volle Sint-Jan in Gouda, prachtige koorzang, honderden zingende studenten. Vanwege de coronasituatie kan het niet zoals eerdere jaren. Er komt dit jaar wel een heel bijzondere livestream-editie van de Kerstzangavond op maandagavond 14 december om 19.30u.

Koorzang

Een van de onderdelen van het pabocurriculum is het vak koorzang. Hier leren studenten in groepsverband meerstemmig zingen van allerlei muziekstijlen uit de muziekgeschiedenis. Meerdere keren per jaar vinden er uitvoeringen plaats van diverse koorzanggroepen.

Online

Vaste prik onder die uitvoeringen is de Kerstzangavond. Studenten, ouders, grootouders, familie en vrienden pakken samen in de prachtige Sint-Jan in Gouda. En ook dit jaar gaat de Kerstzangavond door, de studenten zijn al hard aan het oefenen op de muziekstukken. Dit keer is het echter geen fysieke bijeenkomst, maar een mooie online avond met koorzang, samenzang en sprekers.

Vader en zoon

Speciaal is ook dat zowel vader als zoon Kaptein een rol spelen bij de Kerstzangavond. Namens Semper Fidelis opent Bart Kaptein de bijeenkomst en ds. K.J. Kaptein, predikant hersteld hervormde gemeente te Ridderkerk, houdt een meditatie. Aan het eind komt drs. L.N. Rottier, voorzitter college van bestuur aan het woord en zal de avond afsluiten. Driestar hogeschool onderhoudt warme banden de christelijke school in Oekraïne, daarom is er ook een muzikale bijdrage van Radiance.

Livestream

Via driestar-educatief.nl/kerstzangavond kan iedereen meekijken met de livestream op maandagavond 14 december om 19.30u. Meekijken is gratis, wel vragen we u een gift over te maken voor Geef ze een TIEN! (samenwerkingsverband van Driestar educatief en Woord & Daad) en Vrienden voor Radiance (steun van een christelijke school in Oekraïne). Net als ieder jaar helpt ook studentenvereniging Semper Fidelis weer mee bij het organiseren.

Kerstzangavond 2018

Wil je vast even in de sfeer komen? Bekijk hieronder dan de kerstzangavond van 2018 terug!
 

Meer nieuws

  • Terugkijken: webinar samen opleiden en inclusief onderwijs

   Lector inclusieve klassen bij Driestar educatief, Neely Anne de Ronde, heeft donderdag 19 november een bijdrage geleverd aan het webinar Samen opleiden en inclusiever onderwijs, georganiseerd door het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren en het Steunpunt Passend Onderwijs van de PO- en VO-raad.

  • Burgerschapswet: de Tweede Kamer heeft gesproken

   In de media kreeg het betrekkelijk weinig directe aandacht, het aannemen van de wet op het burgerschapsonderwijs door de Tweede Kamer. De media waren vooral druk met discussies over ‘anti-homo verklaringen’ van reformatorische scholen en moties over toelatingsbeleid. En in de marge van die drukte passeerde dus genoemde wet.

  • Hoe spreekt de Bijbel over alcohol?

   Er zijn weer nieuwe lessen toegevoegd aan de kennisbank van Driestar educatief. In de kennisbank kunt u onder de tab ‘lessen’ verschillende lesvoorbeelden vinden. Er is een onderverdeling gemaakt voor de verschillende vakgebieden: talen, exacte vakken, zaakvakken, muziek/gym/bv en levensbeschouwing. Je vindt er bijvoorbeeld deze les Nederlands, waarin de leerlingen rondom de vraag uit de titel aan de slag gaan met hun leesvaardigheden.

  • Bied ook passende zorg aan leerlingen met dyslexie!

   Ben jij het aanspreekpunt voor dyslexie binnen jouw school? Tijdens de cursus Dyslexiespecialist 2.0 doe je theoretische en praktische kennis op over de begeleiding, behandeling en nazorg van kinderen met dyslexie, allemaal volgens de nieuwste inzichten. Ib’er Bettie van Dijk heeft er ervaring mee. Lees haar verhaal en word ook zelf enthousiast!

  • Video: Conference Primary English 2021 goes online!

   Onze jaarlijkse Conference Primary English is dit jaar online. Zo houden we rekening met de geldende beperkingen én kunnen meer mensen zich aanmelden. Benieuwd waarom jij erbij moet zijn? Bekijk de videoboodschap.