Aftrap jubileumjaar Driestar hogeschool en Driestar College Geplaatst op 5 september 2018

Feest! Over precies een jaar hopen we het 75-jarig bestaan van De Driestar te vieren. Woensdagmiddag is dit jubileumjaar feestelijk afgetrapt door de bestuursleden van Driestar College en Driestar hogeschool, in het bijzijn van (oud-)studenten, leerlingen en medewerkers.

Bekijk de foto’s onder aan deze pagina.
 
De Driestar is door Piet Kuijt in 1944 gestart in Krabbendijke als kweekschool op reformatorische grondslag. De naam ‘Driestar’ verwijst naar de samenhang tussen gezin, kerk en school. Deze driehoek werd in het allereerste logo opgenomen en heeft ook in het jubileumlogo een plaats gekregen. Na de watersnoodramp van 1953 vertrok de school uit Zeeland en vestigde zich in Gouda. Vanaf de jaren 60 werd de Driestar ook een school voor voortgezet onderwijs.
 
In 1982 werd de school gesplitst in een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs (het huidige Driestar College met vestigingen in Gouda, Lekkerkerk en Leiden) en een pedagogische academie (de huidige Driestar hogeschool). Beide onderdelen zijn geheel verzelfstandigd, maar vieren samen het 75-jarig bestaan.
 
In het jubileumjaar vinden verschillende feestelijke activiteiten plaatsen, met als hoogtepunt de reünie op zaterdag 7 september 2019. Save the date!
Meer nieuws