75 'bezoekers' online open avond 13 mei 2020

Gisteravond vond de tweede online open avond plaats van onze deeltijdopleidingen (pabo, pedagogiek en AD-PEP) en masteropleidingen plaats. 75 virtuele bezoekers schakelden in voor de livestream(s)!Met twee algemene webinars, een voor de deeltijdopleidingen en een voor de masteropleidingen, werd de online open avond afgetrapt. In drie kwartier kregen de bezoekers een inkijkje in de leukste hogeschool van Gouda, gingen docenten en studenten met elkaar in gesprek en werden vragen van de kijkers beantwoord.

Na drie kwartier gingen de groepen uiteen in deelsessies per opleiding. In deze sessies konden vragen worden gesteld aan de studieleider en werd er uitgebreider ingegaan op de inhoud van de opleiding. 

Open avond lvo - 14 mei

We kijken terug op een zeer geslaagde open avond! Morgenavond (14 mei) vind er nog een tweede online open avond plaats voor de lerarenopleidingen voortgezet onderwijs. Kijk op www.driestar-hogeschool.nl/livestream voor meer informatie!

Livestream terugkijken

Wil je een van de webinars van gisteravond terugkijken? Dat kan via een van de onderstaande linkjes:

Meer nieuws

  • Ouderbetrokkenheid bij de dyslexiebehandeling

   Het onderzoekscentrum van Driestar educatief heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de begeleiding die dyslexiebehandelaren gaven aan ouders. De begeleiding vond plaats aan de hand van een kijkwijzer met aandachtspunten die in de literatuur als belangrijke elementen van de interactie tussen ouder en kind worden genoemd.

  • Tijdelijk extra leerkracht nodig?

   Er ontstaat langzaam weer perspectief in deze coronatijd. Basisscholen en ook middelbare scholen openen langzaam de deuren weer. De afgelopen tijd is meer dan ooit gebleken dat onderwijs een vitale sector is voor onze samenleving. Al een tijd heeft het onderwijs last van personeelstekort. Driestar onderwijsadvies biedt scholen graag ondersteuning door aanbod van interim-leerkrachten.

  • Het nieuwe nascholingsaanbod staat online!

   Verder leren: welke stap ga jij zetten? Als leraar ben je je leven lang gericht op leren, niet alleen voor je leerlingen maar ook voor jezelf. Jouw nascholing komt ten goede aan de kinderen in je klas, en aan je collega’s in je team.

  • Christelijke identiteit in het onderwijs - boekenactie!

   Wij zijn een christelijk praktijkgericht kenniscentrum dat graag een inspirerende bijdrage levert aan het onderwijs. We doen dat onder andere door het uitgeven van boeken. Graag lichten we er vier boeken uit waarin de christelijke identiteit in het onderwijs specifiek naar voren komt. Bestel nu een combinatie van deze boeken met korting!

  • Dyslexiezorg: voortgang en RALFI teksten over corona

   Nu de scholen weer gedeeltelijk open gaan, verandert er ook iets in de dyslexiezorg. Graag informeren we je daarover in dit bericht. Daarnaast bieden we ook speciaal voor leerlingen met dyslexie RALFI teksten aan over het coronavirus. Goed om in te zetten bij de dyslexiebehandelingen!