Zomerschool voor christelijke young professionals

Van22 augustus 11:00
tot26 augustus 17:00
Locatie:Driestar educatief, Gouda

Iedere zomer organiseert Driestar hogeschool een zomerschool voor christelijke young professionals. Deze zomerschool wordt ondersteund door Erdee Media Groep, RMU en VGS.


De zomerschool is bedoeld voor hoger opgeleide professionals tot 35 jaar. In deze week geven sprekers uit onder andere de politiek, de wetenschap en het maatschappelijk veld interactieve presentaties over diverse onderwerpen. Daarnaast is er aandacht voor vorming vanuit het christelijk gedachtengoed door middel van een persoonlijke leerlijn. Ook staan er culturele activiteiten op het programma en is er voldoende mogelijkheid voor onderlinge ontmoeting.

Programma zomerschool 2022

Dit jaar is het thema van de zomerschool 'In afhankelijkheid je weg vinden in een gebroken wereld’. Sprekers uit de politiek, de wetenschap en het maatschappelijk veld geven interactieve presentaties over dit onderwerp. Onder andere Aart Nederveen, Peter Hoek en Eline Zandee-Kranendonk zullen de sprekers zijn. 

klik hier voor het programmaboekje van de zomerschool.

Initiatiefnemers

Het initiatief voor de zomerschool ligt bij het Panel Presentie. Dit panel werkt op de achtergrond en houdt zich bezig met maatschappelijke ontwikkelingen en de impact daarvan op kerken en organisaties binnen de gereformeerde gezindte en de manier waarop deze daarop kunnen reageren.

Driestar hogeschool voert het programma uit, in samenspraak met de Erdee Media Groep (EMG), VGS en de Reformatorische Maatschappelijke Unie (RMU). 

Impressie

Hieronder vind je een impressie van de voorgaande jaren.

Kosten

Kosten voor deelname zijn € 150,- voor studenten en € 395,- voor werkenden. 
Tip: vraag de vergoeding van kosten en/of vrije dagen als studietijd bij je werkgever (of zet een persoonlijk keuzebudget hiervoor in). In je arbeidsvoorwaarden zijn doorgaans genoeg vrije keuzes voor scholing mogelijk.

Stichting Zomerschool Panel Presentie heeft ANBI-status. Bekijk de algemene gegevens en het beleidsplan.

Ervaringen met de Zomerschool

Robert van de Klippe
Welke maatschappelijke ontwikkelingen zijn actueel en wat is mijn visie hierop als christelijke professional? In hoeverre ben ik in mijn denken beïnvloed door de huidige tijdgeest? Of sta ik nog stevig geworteld in het christelijk gedachtegoed? Met deze vragen startte ik de zomerschool. Tijdens deze week heb ik vanuit verschillende bijdragen van sprekers hierop antwoorden gekregen en nieuwe inzichten opgedaan. Heel inspirerend en leerzaam. Maar ook motiverend om verschillende actuele thema’s zelf verder of opnieuw te doordenken. Een grote meerwaarde van deze week is dat je gezamenlijk optrekt met andere christenen en je gedachten direct met elkaar kunt uitwisselen over alles wat je bezig houdt of aangereikt krijgt. 

Pieter Meijers
Ik heb de zomerschool als erg waardevol ervaren. We dachten, uiteraard vanuit Bijbels perspectief, na over maatschappelijke onderwerpen, zoals duurzaamheid,  medische thema’s en de liberale tijdgeest. De bijdrage van christelijke wetenschappers, politici etc. en het doorpraten over deze thema’s was erg vormend. Maar nog mooier waren de gesprekken over jezelf, wat je drijft en wat God van je vraagt in het leven. De zomerschool heeft bij mij echt bijgedragen aan het vinden van mijn plaats in deze samenleving!

Meer informatie en aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjan Verhoeven.

Aanmeldformulier

   
Persoonlijke gegevens    
     
Kerk, werk en studie    
Studiejaar/Afgestudeerd in
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden: