Symposium Christelijk leraarschap

Van11 april 14:30
tot11 april 19:30
Locatie:Driestar educatief, Gouda

De praktijk zien, doorzien, herzien. Dat is dit jaar het thema van deze inspirerende ontmoetingsdag voor alle christelijke leraren. Tevens installatie van onze nieuwe lector didactiek en schoolvakken, dr. ir. Piet Murre. Welkom!

Een symposium over christelijk leraarschap moet natuurlijk over de praktijk van het lesgeven gaan. Het grootste deel van de schooldag ben je als leraar samen met je leerlingen tenslotte bezig met de lesinhoud. Daarom is het belangrijk om na te denken over de vraag hoe je de inhoud van het vak en de didactische aanpak zo kunt inzetten dat er voor de leerlingen iets oplicht van de Bijbel, van God, van Christus.  

Opzet programma

We vertrekken op het symposium vanuit een aantal concrete praktijkvoorbeelden. Enkele leraren uit primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo geven een inkijkje in hun aanpak. Alle aanwezigen zien zo dezelfde praktijkvoorbeelden en dat levert natuurlijk vragen en andere reacties op. Die verzamelen we in gespreksgroepen om ze mee te geven aan de lector schoolvakken en didactiek Piet Murre. In zijn lectorale rede wil hij de praktijk doorzien. Wat valt er vanuit het onderzoek van het onderzoekscentrum Christelijk leraarschap over dit thema te zeggen en wat betekent dat voor de punten die de gesprekgroepen hebben aangedragen? Op die manier zal hij de praktijkvoorbeelden verrijken zodat je geïnspireerd wordt om je eigen praktijk waar nodig en mogelijk te herzien. Dat kan de dag erna al beginnen. Het zal duidelijk worden dat er geen revolutionaire veranderingen nodig zijn; het gaat vooral om een andere manier van kijken naar je eigen lessen. Maar als meerdere leraren op een school zo gaan kijken, gaat er wel iets gebeuren!

Doelgroep 

Dit symposium gaat om leraren en wat het thema van deze dag betreft staan leraren uit alle vormen van onderwijs voor dezelfde vragen. Christelijke leraren uit het po, vo, mbo en hbo zijn dus hartelijk welkom. Ook leidinggevenden die de identiteit van de school belangrijk vinden en die leraren mogen inspireren bij hun werk in de klas kunnen van deze dag veel opsteken voor hun werk.  

Gratis

Driestar educatief wil dit symposium combineren met de installatie van dr. ir. Piet Murre als lector schoolvakken en didactiek. Daarom zijn er aan dit symposium voor de deelnemers geen kosten verbonden.  

Overige informatie 

Aanmelden voor het symposium Christelijk leraarschap kan via onderstaand formulier. Voor vragen kun je contact opnemen met Henk Vermeulen.  

Programma

  • 14:30 uur - Opening
  • 15:00 uur - Praktijkvoorbeelden
  • 15:30 uur - Bespreken van de praktijkvoorbeelden in gespreksgroepen
  • 16:00 uur - Pauze
  • 16:30 uur - Lectorale rede
  • 17:30 uur - Installatie lector
  • 17:45 uur - Maaltijd
  • 18.45 uur - Enkele pitches met reacties uit het onderwijsveld
  • 19.30 uur - Afsluiting
 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
School of organisatie    
     
Maaltijd    
Ik maak graag gebruik van de maaltijd:
Dieetwensen:Heb je andere dieetwensen? Neem dan contact met ons op.  
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
Ja, je mag mij eenmalig benaderen voor gerelateerd aanbod
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.