Studium Generale - Tussen burgerlijke ongehoorzaamheid en religieuze radicaliteit (3)

Van12 november 19:45
tot12 november 22:00
Locatie:Driestar educatief, Gouda

De bevindelijk gereformeerden verkeren in eigen ogen in een voortdurende staat van crisis. De omringende wereld rukt op en bedreigt. De neer -en ondergang wordt al eeuwen aangekondigd. De druk op bijbelgetrouwe, christelijke normen en waarden is nooit weggeweest. Met Krimpen en Urk dit jaar als eyecatchers. Tijdens een drietal avonden wordt verder ingezoomd op de tijdgeest en de reacties van bevindelijk gereformeerden. Deze avond is er een debatavond.

Debatavond over de positie van reformatorische christenen in die civil society.Toekomst van de refo’s en de samenleving.  Dr. P.J. (Paul) Visser, L. (Laurens) van der Tang, en dr. B.J. (Bart Jan) Spruyt (12 november 2021)


Willen de refo’s samenleven met andere burgers (civil, society)? Ze zijn eeuwenlang gewend aan politieke macht, samen met andere christenen. Nu vormen christenen in de Nederlandse samenleving een minderheid. Vragen die hier bij aan de orde komen zijn:
 

  1. Hoe moeten orthodoxe christenen daarmee omgaan?
  2. Hoe spreken en gedragen refo’s zich in deze nieuwe situatie?
  3. Is er een weg tussen assimileren en conserveren?
  4. Emanciperen of persisteren?
  5. Kerndenken tegenover grensdenken?

Tijdens deze avond is er eerst een samenvatting van de eerste en tweede bijeenkomst in stellingen met reacties van de debaters. Vervolgens is er een debat onder leiding van Ton van der Schans. 

Dr. P.J. (Paul) Visser, predikant in Rotterdam.  L. (Laurens) van der Tang, opiniemaker, en o.m. voorzitter Bijbels Beraad M/V en dr. B.J (Bart Jan) Spruyt is docent aan Driestar hogeschool en aan het Hersteld Hervormd Seminarie (VU).

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor deze avond.