Studium Generale - Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven (2)

Van27 november 19:45
tot27 november 22:00
Locatie:Driestar educatief, Gouda

Op 27 november geeft ds. W. Harinck een lezing over 'De Waarheid: waar het om gaat'. De lezing is onderdeel van de serie 'Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven' van ons Studium Generale-programma.

De Waarheid: waar het om gaat

Het zelfgetuigenis van Jezus, ‘Ik ben de Waarheid’ (Joh 14:6), raakt het hart van het Evangelie. Jezus is de belichaming van de Waarheid. Het is een uitdaging om te onderzoeken wat de breedte en lengte en diepte en hoogte van dit Zelfgetuigenis is. In onze tijd van nepnieuws en waarheidsvinding staat waarheid tegenover leugen. Maar hier gaat het dieper. Jezus is de bron van betrouwbare en reddende openbaring. Zijn getuigenis staat namelijk in direct verband met ‘komen tot de Vader’.  

Bijzonder is dat dit Zelfgetuigenis ingeklemd staat tussen ‘Ik ben de Weg en Ik ben het Leven’. Zoals Hij de levende Weg is, zo is Hij ook de levende Waarheid. Dit betekent dat Jezus de werkzame Waarheid is. Zijn waarheid heeft een vernieuwende en heiligende kracht. Daarom spitst ds. W. Harinck het thema van zijn lezing ook toe op het hart en de praktijk van het leven.  

Ds. W. (Wouter) Harinck is predikant van de Gereformeerde Gemeente te Utrecht. 

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor deze avond.