Studium Generale - Hel en hemel in de prediking (2)

Van4 december 19:45
tot4 december 22:00
Locatie:Driestar educatief, Gouda

Op 4 december geeft dr. J. van de Kamp een lezing over 'Hel en hemel in de prediking van het verleden'. Deze lezing is onderdeel van de serie 'Hel en hemel in de prediking' van ons Studium Generale-programma.

Hel en hemel in de prediking van het verleden

De prediking over hemel en hel kent een lange traditie met verschillende scharnierpunten. In de middeleeuwse prediking werd de heerlijkheid van de hemel uitgebeeld, maar werd ook de verschrikking van de hel in schrille tonen uitgeschilderd. Beide tonen klonken ook na de reformatie. Onder invloed van de verlichting is het geloof in en besef van de fysieke pijniging van de hel steeds meer naar de achtergrond verdwenen. Tijdens deze lezing schetst dr. Jan van de Kamp de ontwikkeling van de geschiedenis van de prediking over hemel en hel aan de hand van een aantal momenten uit de kerkgeschiedenis. 

Dr. J. (Jan) van de Kamp is universitair hoofddocent Kerkgeschiedenis aan het Hersteld Hervormd Seminarie en is directeur van het Research Center Puritanism and Piety (ReCePP). Ook is hij beleidsmedewerker bij de Generale diaconale commissie van de HHK. 

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor deze avond.