Studium Generale - Cursus Augustinus lezen

Van10 november 13:00
tot10 november 16:30
Locatie:Driestar educatief, Gouda

In deze cursus (op vier woensdagmiddagen) leiden we de teksten van Augustinus in en bespreken ze vervolgens met elkaar. We doen dit in de vorm van leeskringen onder leiding van iemand die goed bekend is met het werk van Augustinus. De te lezen teksten worden ingeleid, van achtergrondinformatie voorzien en waar nodig uitgelegd. Ook studenten van Driestar hogeschool zijn van harte welkom!

Bijeenkomsten 

Datum Inhoud
woensdagmiddag 10 november 2021 De eerste bijeenkomst geeft een kort overzicht van het leven en werk van Augustinus aan de hand van de biografie van Possidius. We lezen een paar gedeelten uit preken over de Evangeliƫn om zijn stijl te ontdekken.
woensdagmiddag 26 januari 2022 In de tweede bijeenkomst willen we zijn hoofdwerk ‘Confessiones’ onder de loep nemen. We lezen verschillende teksten uit dit boek en in de kantlijn van de teksten noteren we belangrijke inzichten over God, mens en de betrekking tussen God en mens.
woensdagmiddag
2 februari 2022
In de derde bijeenkomst staat zijn tweede hoofdwerk centraal ‘De Civitate Dei’. Dit boek geeft een overzicht van de hele geschiedenis van de Kerk en de plaats van de Kerk in deze wereld, nu en in de toekomst.
woensdagmiddag 13 april 2022 In de laatste bijeenkomst blijven we bij ons werk als onderwijsinstituut. Het praktische boek van Augustinus ‘Goed onderwijs’ geeft veel reden tot nadenken hoe we op een verantwoorde wijze onderwijs geven.

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor deze cursus.