Studium Generale - Augustinus, rooms of reformatorisch? (2)

Van29 januari 19:45
tot29 januari 22:00
Locatie:Driestar educatief, Gouda

Op 29 januari geeft Hans Alderliesten een lezing over 'Augustinus voor mensen van nu'. De lezing is onderdeel van de serie 'Augustinus, rooms of reformatorisch?' van ons Studium Generale-programma.

Augustinus voor mensen van nu

Wat maakt dat kerkvader Augustinus ook in 2020 nog altijd actueel is? In Augustinus' zoektocht naar rust, vrede en waarheid zullen velen zich herkennen. Ook wij leven in rusteloze tijden, op een scharnierpunt in de geschiedenis, in een tijdperk waarin alle vanzelfsprekendheden wegvallen. Augustinus' levensloop én de weg die hij in zijn werken wijst, inspireren ook vandaag nog. 'Wij zijn, wij weten dat wij zijn en wij hebben dat zijn en dat weten lief.' Hans Alderliesten gaat in zijn lezing in op de betekenis van Augustinus’ leven en werk voor vandaag.   

J. (Hans) Alderliesten is onderzoeker en projectleider bij Movisie, het landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Hans is auteur van het boek 'Augustinus voor mensen van nu.' In dit boek laat hij Augustinus reflecteren op vragen en onderwerpen waarmee mensen van nu te maken hebben. Alles is anders en toch is alles hetzelfde. Augustinus zou zeggen: 'Wij zijn de tijden.'​ 

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor deze avond.