Studium Generale - Aandachtig leven

Van 23 mei 19:45
tot 23 mei 22:00
Locatie: Driestar educatief, Gouda

‘Onrustig is ons hart, totdat het rust vindt in U.’ Wij leven met een onrustig hart in een gejaagde wereld. Welke waarde heeft rust, juist ook voor millenials en twintigers die de druk van de tijd als geen ander kennen?

‘Onrustig is ons hart, totdat het rust vindt in U.’ Een klassieke oneliner uit de vijfde eeuw na Christus die actueel blijft. Augustinus geeft hier in één zin weer hoe zijn zoektocht naar God eruitzag. Wij leven met een onrustig hart in een gejaagde wereld. Nooit eerder volgden veranderingen elkaar sneller op. Daarbij leven we ook in een tijd waarin we met veel tijdgenoten een diepe ervaring van crisis kennen. Wij weten ons gezegend met een rijke en toegankelijke wereld, maar kennen ook de keerzijde van keiharde competitie, verwachtingen en fragmentatie. Hoe vind je rust? Welke waarde heeft rust, juist ook voor millenials en twintigers die de druk van de tijd als geen ander kennen? Zijn er monastieke inzichten die ons hierin verder brengen? Ds. N.M. Tramper neemt ons tijdens deze avond mee in een boeiende zoektocht naar rust.

CV

Ds. N.M. Tramper is predikant, docent, leidinggevende en als coördinator Monastiek verbonden aan De Wittenberg. Ook schreef hij het boek Onrustig is ons hart – aandachtig leven in een veeleisende wereld.

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor deze avond.