Studiemiddag volwassenenliteratuur

Van 3 november 13:30
tot 3 november 20:00
Locatie: Atelier 300C, Amersfoort

Op vrijdagmiddag 3 november 2023 houden we onze jaarlijkse literatuurstudiedag. Dit jaar staat de graphic novel centraal.

Er verschijnen steeds meer literaire strips, die heel geschikt zijn voor de literatuurlijsten in de bovenbouw. Aimée de Jongh, bekend van haar prachtige strip Dagen van zand, komt voor ons spreken. Uiteraard ontvangen deelnemers haar boek. 

In Amersfoort

We houden de studiedag in Amersfoort, op een industriële locatie op een paar minuten loopafstand van het NS-station: Atelier300C (Soesterweg 300 C, 3812 BH Amersfoort). Daar ben je vanaf 13.30 uur welkom. Bij de locatie kun je overigens ook gratis parkeren.

Dagen van zand

Aimée de Jongh, de auteur en illustrator van het werk, zal over het boek en de totstandkoming ervan vertellen. Er is ook aandacht voor het gebruik van Dagen van zand en andere graphic novels in de klas. 

Het wordt een boeiende middag die ook een heel praktisch karakter heeft. Na de studiedag kun je in ieder geval met Dagen van zand aan de slag in je eigen onderwijspraktijk.

Diner

Na afloop gaan we dineren in De Proefzaak, (Piet Mondriaanplein 59a, 3812 GZ Amersfoort). Dat bevindt zich op een kleine vijf minuten loopafstand van Atelier300C. Rond 20.00 uur sluiten we de studiedag.