Studiedag Economie en Identiteit

Van 31 januari 09:15
tot 31 januari 15:30
Locatie: Driestar educatief, Gouda

Op vrijdag 31 januari 2025 is er speciaal voor docenten, beleidsmakers en geïnteresseerden de studiedag Economie en Identiteit.

Burger van twee werelden
Economie, burgerschap & identiteit

De opening wordt verzorgd door Pieter Verhoeve, burgemeester van Gouda en voormalig docent Recht en oud-student LVO Economie. Tijdens de dag kun je verschillende workshops doen en zijn er lezingen van Teunis Brand en Lans Bovenberg. 

Rol als christen én als wereldburger herzien

In een wereld die steeds complexer en globaler wordt, worden we uitgedaagd om onze rol als christen én als wereldburger te herzien. Hoe behouden we onze christelijke waarden in een samenleving waar economische principes en burgerschapsvormen continu in verandering zijn? 

Economieonderwijs

Wat betekent het om een 'burger van twee werelden' te zijn: zowel een inwoner van het koninkrijk van God als van een aardse maatschappij waarin economie en politiek een belangrijke rol spelen? Het economieonderwijs en het vak burgerschap kunnen elkaar versterken in het voortgezet onderwijs. 

Het vak economie biedt het burgerschapsonderwijs een verhaal over het belang van samenwerken en over de mogelijke obstakels daarbij. Maar het burgerschapsonderwijs heeft economie ook wat te bieden, namelijk een relationeel mensbeeld.

Voor wie is deze studiedag?

Deze studiedag biedt docenten, beleidsmakers en geïnteresseerden de kans om samen te onderzoeken hoe we onze leerlingen kunnen begeleiden in het vinden van hun identiteit als christen in de context van economie en burgerschap. Hoe verbinden we hun geloofsovertuiging met de praktische wereld van economische keuzes en verantwoordelijkheden als burger?

Wat kun je verwachten?

  • Inspirerende opening door Pieter Verhoeve 
  • Lezing van Lans Bovenberg over de relatie tussen economieonderwijs en burgerschap
  • Lezing van Teunis Brand over onze roeping om econoom te zijn in Bijbels licht
  • Praktische workshops: ontdek concrete manieren om identiteit, economie en burgerschap te integreren in jouw lessen.
  • Netwerkmogelijkheden en ontmoeting: voldoende ruimte om met vakgenoten te spreken en ideeën uit te wisselen