Forum voor Pedagogiek

qweqweqwe qweqwe qwe

Van 17 januari 19:45
tot 17 januari 21:30
Locatie: Burg. Jamessingel 2 - Gouda

Driestar hogeschool organiseert vier keer per jaar een Forum voor Pedagogiek voor studenten, zorgexperts en onderwijskundigen. Op 17 januari aanstaande is het thema ‘#MeToo, wat doe jij?’

Nog maar drie maanden geleden beschuldigt actrice Alyssa Milano met de hashtag #MeToo Hollywoodproducer Weinstein van seksuele intimidatie en verkrachting. Miljoenen mensen deelden het bericht. Het leverde op social media, in kranten, tijdschriften en op tv een hausse aan namen op van bekende en minder bekende mannen die in verband worden gebracht met (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.
 
Tijdens dit Forum voor Pedagogiek denken we na over de vraag hoe we present kunnen zijn voor iemand die ons zijn of haar verhaal wil vertellen. Hoe luister je? Voer je een gesprek, of misschien niet? Waar luister je specifiek naar rondom het onderwerp #MeToo? Wat is veiligheid en hoe bied je dat? En hoe gaat het verder: Wie bepaalt dat? Mag geheimhouding of moet er altijd gemeld worden?

Eduscenes

Op 17 januari zal het niet in de eerste plaats gaan om 'cijfers en theorieën'. We verkennen het onderwerp #MeToo samen met Eduscenes, een groep acteurs die rondom het onderwerp leermomenten creëert door korte scènes. De aanwezigen hebben de mogelijkheid om een scène stop te zetten om hierover met andere toeschouwers van gedachten te wisselen. Ook kan een wijziging aangebracht worden in de opstelling of houding of taalgebruik van de acteur(s), al dan niet in combinatie met het herstarten van de scène vanaf een bepaald moment. De kracht van Eduscenes is dat ze onderwerpen aansnijden die dicht bij de beleving van de toeschouwer zitten. Hierdoor krijgen de scènes een hoog realiteitsgehalte.

Over Forum voor Pedagogiek

Op het Forum voor Pedagogiek kun je je laten informeren over nieuwe visies, actuele ontwikkelingen en betekenisvolle trends. Je bespreekt de relevantie ervan voor het eigen functioneren met elkaar.  
Het bijwonen van een avond kost € 12,50 (€ 17,50 inclusief maaltijd).

Je kunt je opgeven via dit inschrijfformulier van het Studium Generale