Cantate 'Christ lag in Todesbanden'

Van1 februari 16:00
Locatie:Gouda, Sint-Janskerk

Op zaterdag 1 februari voert het projectkoor van Driestar hogeschool BWV 4 'Christ lag in totesbanden' uit in een cantatedienst in de St. Janskerk in Gouda. Het koor wordt begeleid door het Ars Musica Orkest. Het geheel staat onder leiding van Mariëlle Heidekamp. Van harte welkom!

Cantate 4 behoort tot de vroege cantates van Bach en is geschreven voor Eerste Paasdag. De cantate wordt een koraalcantate genoemd, omdat het gebaseerd is op een Lutherse koraal ‘Christ lag in Todesbanden’, dat weer gebaseerd is op gregoriaanse Paassequens. Zeven strofen van dit lied worden bewerkt. Ds. M.C. Batenburg zal een korte meditatie houden. De dienst begint om 16.00 uur. De toegang is vrij, wel is er een collecte.

Introductie op de cantate

Om meer te weten komen over de schatten die in deze cantate verborgen liggen, nodigen wij u van harte uit voor de introductiebijeenkomst, voorafgaand aan de cantatedienst. Daarin gaat Mariëlle Heidekamp in op de ontstaansgeschiedenis van deze cantate en maakt de structuur met luistervoorbeelden duidelijk. ’s Middags krijgt u een rondleiding langs de Goudse Glazen, de gebrandschilderde ramen van de Sint-Janskerk. Daarna kunt u op uw gereserveerde plaats de cantatedienst meemaken. Klik hier voor meer informatie.