Omgaan met energiebronnen 4 maart 2021

Grondstoffen hebben we nodig. Maar ze zijn niet onuitputtelijk en het winnen ervan heeft gevolgen. In onze kennisbank vind je diverse lessen over aardgaswinning.
In deze lessen over aardgaswinning leren leerlingen nadenken over de voor- en nadelen ervan. Vakinhoudelijke doelen gaan hand in hand met kritisch leren kijken, leren afwegen en verbanden leggen. Daarin hebben Bijbelse noties een heel natuurlijke plaats. De lesbeschrijving bevat diverse suggesties voor uitbreiding of verrijking. Met enige aanpassing zijn de lessen geschikt voor meerdere leerjaren en sectoren.

Lesvoorbeelden

In verschillende projecten van het Onderzoekscentrum van Driestar educatief worden bestaande lessen herontworpen of worden nieuwe lessen gemaakt. In de kennisbank kunt u onder de tab ‘lessen’ verschillende lesvoorbeelden vinden. Deze voorbeelden kunnen leraren in het voortgezet onderwijs inspireren om met hun eigen vak en met de eigen leerlingen verder aan de slag te gaan. De lessen laten iets zien van de zeven principes van de Didactische diamant: hoe geef je een vakles vanuit een christelijk perspectief? We plaatsen regelmatig nieuwe lessen in de kennisbank.

>> Klik hier om naar de kennisbank van Driestar educatief te gaan.
 

Meer nieuws