Nieuw webinar: Dialogisch spelen en leren rond Bijbelse bronverhalen 13 november 2023

Op dinsdag 12 december organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief samen met het PC GVO een webinar met de titel ‘Dialogisch spelen en leren rond Bijbelse bronverhalen’.

Sprekers
In dit webinar gaan Hanna de Jong-Markus en Bas van den Berg met elkaar en met de deelnemers in gesprek over dit thema.
 
Datum
Dinsdag 12 december van 16.00-17.00 uur
 
Inhoud webinar
Levensbeschouwelijke leren bij leerlingen wordt gestimuleerd door verwondering, dialoog en verbeelding bij de Bijbelse bronverhalen; aldus muzisch theoloog en pedagoog Bas van den Berg. Maar wat betekent dat voor jou als leerkracht en hoe kun je dat realiseren?

In dit webinar praten we daarover door met Bas. We staan stil bij de achtergronden van dialogisch spelen en leren, maar kijken vooral ook naar wat jij daarmee kunt in de klas.

Vind jij het leuk om live aanwezig te zijn en in gesprek te gaan met Bas? Laat het dan weten via j.j.dejong-markus@driestar-educatief.nl. De opnamelocatie is in Gouda.

Meer nieuws

  • Driestar onderwijsadvies en Gouwe Academie opnieuw ISO-gecertificeerd

   Onlangs heeft een externe auditor een audit uitgevoerd bij Driestar onderwijsadvies en Gouwe Academie. We zijn blij te kunnen melden dat we opnieuw het ISO-certificaat hebben gekregen!

  • Derde editie van magazine Samenspel verschenen

   De derde editie van Samenspel is verschenen! Dit magazine, boordevol nieuws en inspiratie over Samen in ontwikkeling, is verspreid onder de (erkende) opleidingsscholen die aangesloten zijn bij Samen in ontwikkeling en bij de stagescholen van Driestar hogeschool.

  • Nieuw MT Driestar onderwijsadvies

   Driestar onderwijsadvies heeft een nieuw MT. Evert de Bruin en Melinda Jansen vormen het nieuwe management. Beiden hebben ervaring in het onderwijs(advies) en werken al bij Driestar educatief.

  • Cursus of post-hbo-opleiding: wat wordt jouw volgende stap?

   Als onderwijsprofessional ben je je leven lang gericht op leren, ook voor jezelf. Je wilt groeien als professional en dat gaat het beste als jouw persoonlijke groei, vaardigheden en kennis gecombineerd worden.

  • Online informatiebijeenkomst Taal actief 5 voor de christelijke school

   Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. Net zoals bij de huidige versie van Taal actief 4 is Taal actief 5 aangepast voor de christelijke en reformatorische scholen.