Nieuw webinar: Dialogisch spelen en leren rond Bijbelse bronverhalen 13 november 2023

Op dinsdag 12 december organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief samen met het PC GVO een webinar met de titel ‘Dialogisch spelen en leren rond Bijbelse bronverhalen’.

Sprekers
In dit webinar gaan Hanna de Jong-Markus en Bas van den Berg met elkaar en met de deelnemers in gesprek over dit thema.
 
Datum
Dinsdag 12 december van 16.00-17.00 uur
 
Inhoud webinar
Levensbeschouwelijke leren bij leerlingen wordt gestimuleerd door verwondering, dialoog en verbeelding bij de Bijbelse bronverhalen; aldus muzisch theoloog en pedagoog Bas van den Berg. Maar wat betekent dat voor jou als leerkracht en hoe kun je dat realiseren?

In dit webinar praten we daarover door met Bas. We staan stil bij de achtergronden van dialogisch spelen en leren, maar kijken vooral ook naar wat jij daarmee kunt in de klas.

Vind jij het leuk om live aanwezig te zijn en in gesprek te gaan met Bas? Laat het dan weten via j.j.dejong-markus@driestar-educatief.nl. De opnamelocatie is in Gouda.

Meer nieuws

  • Symposium over een goede begeleidingslijn voor hoogbegaafde leerlingen

   Op 10 januari 2024 vindt het symposium Hoogbegaafdheid 2024 plaats. Samen met zeven andere organisaties bereidt Driestar onderwijsadvies dit symposium voor met als thema: ‘Een doorgaande lijn in de begeleiding van de HB-leerling’. Je kunt je nu inschrijven!

  • Maak kennis met het lectoraat Herbergzaam Onderwijs

   Het lectoraat Herbergzaam Onderwijs dankt zijn naam aan de term ‘Herbergzame school’ in het boek Gidsen (hfdst. 9). Binnen dit lectoraat vormen we (leer)gemeenschappen, waarin deelnemers met elkaar onderzoeken en in hun praktijken uitproberen hoe we onderwijs en ondersteuning kunnen bieden aan al onze kinderen.

  • Kunst en cultuur in het (godsdienst)onderwijs

   Vind je het mooi om met je klas bezig te zijn rond de Bijbel, maar zoek je naast de vertrouwde Bijbelvertelling of dagopening ook naar andere manieren om kinderen en jongeren in aanraking te brengen met Bijbelverhalen en kernzaken van het christelijke geloof?

  • Lezing: Hoe breng je de Bijbelse boodschap dicht bij de belevingswereld van kinderen?

   Elke ochtend is het een van de eerste dingen die je met de leerlingen doet. Je vertelt ze een verhaal uit de Bijbel. Je doet je best om de Bijbelse boodschap dicht bij het leven en de belevingswereld van kinderen te brengen. Maar hoe doe je dat?

  • Terugkijken: de online open avond van Driestar hogeschool

   Heb jij de online open avond van Driestar hogeschool gemist? Geen probleem! Je kunt de uitzendingen terugkijken. Ga er maar rustig voor zitten en bekijk de beelden van de voorlichtingen.