Lectoraatsdag - live uitzending 23 september 2021

Het Protestants Centrum voor Godsdienstig Vormingsonderwijs (PC GVO) begint een lectoraat in samenwerking met Driestar educatief. Op 29 september vindt de aftrap plaats. We vieren dat er een lectoraat is ingericht voor PC GVO en Dr. Jan van Doleweerd wordt geïnstalleerd als lector.

Bij PC GVO is in samenhang met Driestar educatief een lectoraat ingericht over protestants vormingsonderwijs op de openbare basisschool. Dit lectoraat zal onderzoek doen naar het onderwijs dat vakleerkrachten PC GVO geven, om kennis en verhalen op te halen, zicht te krijgen op wat protestants vormingsonderwijs doet en betekent, benodigde vaardigheden onder de loep neemt, stimuleert en bevordert.

>> klik hier voor een visueel overzicht van het lectoraatsplan.

Lectoraatsdag

Wij nodigen je uit voor het middagprogramma van de lectoraatsdag. Jan van Doleweerd houdt een 
lectoraatsrede met de titel Als desem in het deeg: over de articulatie van het christelijke geloof in het openbaar vormingsonderwijs. Daarna is er een tweede rede van prof. dr. M.E. Brinkman en aansluitend een gesprek met de zaal. Meer informatie vind je op www.driestar-educatief.nl/lectoraatsdag 

Live uitzending

Ben je niet in de gelegenheid om de lectoraatsdag fysiek bij te komen? Het middagprogramma wordt ook live uitgezonden. Bekijk de uitzending hieronder of via deze link op YouTube.

 

Meer nieuws

  • Als stuurman ben je onderdeel van de bemanning

   “In een adbij is de abt degene aan wie meer is toevertrouwd en aan wie meer mag worden opgevorderd,” vertelde Wil Derkse tijdens de masterclass Lessen uit de Benedictijnse stuurmanskunst. “Maar hij hoeft het niet alleen te doen. Als stuurman ben je onderdeel van de bemanning en hoef je niet alles te kunnen.”

  • Zonder gids geen doel – save the date

   Binnenkort verschijnt Gidsen, een christelijke schoolpedagogiek. Op het jaarlijkse symposium Christelijk leraarschap van Driestar educatief besteden we aandacht aan het gedachtegoed van Gidsen, omdat we denken dat het verschijnen van Gidsen een belangrijk moment voor het onderwijs is. Save the date dus: woensdagmiddag 26 januari 2022 in de St. Janskerk te Gouda.

  • Nieuw dyslexieprotocol – de belangrijkste veranderingen op een rij

   Je hebt het vast al wel gehoord: per 1 januari 2022 gaat het nieuwe protocol 3.0 van het NKD (Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie) in!

  • Nieuwe uitgave Leeslamp-serie

   ‘Gevaar in de bergen’, geschreven door Bert Wiersema is het nieuwe deeltje in de serie ‘de Leeslamp’. Het betreft hier een leesboek, dat spannend is, maar met een laag AVI-niveau, speciaal geschreven voor de moeilijk lezende of dyslectische leerling.

  • Gezocht: onderwijsinnovators met liefde voor taal

   Denk jij wel eens aan het verbeteren van het taalonderwijs op je school maar weet je niet goed hoe? En zoek je naar manieren om je collega’s ook enthousiast te maken voor taalbeleid? Dan past de post-hbo-opleiding Taalcoördinator bij jou. We starten in januari 2022 met een nieuwe groep.