Lectoraatsdag - live uitzending 23 september 2021

Het Protestants Centrum voor Godsdienstig Vormingsonderwijs (PC GVO) begint een lectoraat in samenwerking met Driestar educatief. Op 29 september vindt de aftrap plaats. We vieren dat er een lectoraat is ingericht voor PC GVO en Dr. Jan van Doleweerd wordt geïnstalleerd als lector.

Bij PC GVO is in samenhang met Driestar educatief een lectoraat ingericht over protestants vormingsonderwijs op de openbare basisschool. Dit lectoraat zal onderzoek doen naar het onderwijs dat vakleerkrachten PC GVO geven, om kennis en verhalen op te halen, zicht te krijgen op wat protestants vormingsonderwijs doet en betekent, benodigde vaardigheden onder de loep neemt, stimuleert en bevordert.

>> klik hier voor een visueel overzicht van het lectoraatsplan.

Lectoraatsdag

Wij nodigen je uit voor het middagprogramma van de lectoraatsdag. Jan van Doleweerd houdt een 
lectoraatsrede met de titel Als desem in het deeg: over de articulatie van het christelijke geloof in het openbaar vormingsonderwijs. Daarna is er een tweede rede van prof. dr. M.E. Brinkman en aansluitend een gesprek met de zaal. Meer informatie vind je op www.driestar-educatief.nl/lectoraatsdag 

Live uitzending

Ben je niet in de gelegenheid om de lectoraatsdag fysiek bij te komen? Het middagprogramma wordt ook live uitgezonden. Bekijk de uitzending hieronder of via deze link op YouTube.

 

Meer nieuws