Lectoraatsdag 29 september 2021: Als desem in het deeg, verhalen die vormen en verbinden 10 juni 2021

PCGVO en Driestar educatief hebben een lectoraat ingericht over protestants vormingsonderwijs op de openbare basisschool. Op de lectoraatsdag van 29 september zal de installatie van associate lector dr. Jan van Doleweerd plaatsvinden.

Lectoraatsrede

Deze studiedag zijn tal van inspirerende activiteiten en workshops, er is een interessante lectoraatsrede van dr. Jan van Doleweerd, een reactie van Prof. Dr. M.E. Brinkman met aansluitend een debat met de zaal. Een dag om verhalen te beluisteren, gedachten verder op gang te brengen en te inspireren. 

Vieren

Natuurlijk vieren we vooral dat er een lectoraat is ingericht voor PCGVO, pabo-docenten en studenten. Dit lectoraat zal onderzoek doen naar het onderwijs dat vakleerkrachten PCGVO geven, om kennis en verhalen op te halen, zicht te krijgen op wat protestants vormingsonderwijs doet en betekent, benodigde vaardigheden onder de loep neemt, stimuleert en bevordert. 

Zet het in je agenda

Dit bericht is een ‘save the date’, zet woensdag 29 september in je agenda. De dag zal fysiek gehouden worden bij Driestar educatief in Gouda, maar ook zullen diverse onderdelen online te volgen zijn. Over enkele weken start de mogelijkheid tot inschrijven. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden? Meld je dan hier aan voor de mailing.

Meer nieuws

  • Nadenken over prikkelverwerking met symposium Het jonge kind

   220 onderbouwleerkrachten, ib’ers, teamleiders en directeuren bezochten op 1 februari het symposium Het jonge kind. Na twee jaar een online symposium konden zij dit jaar gezellig in Gouda met elkaar nadenken over prikkelverwerking. Lees hier een terugblik op deze mooie dag!

  • Spelend leren, ook in groep 3!

   Veel leerkrachten willen graag het spelend leren nog doorzetten in groep 3. Hoe pas je dat in in je programma?

  • Terugblik symposium christelijk leraarschap: identiteit als bron van hoop

   In januari 2023 was het symposium christelijk leraarschap. Lees hier de terugblik van de dag.

  • 24 jaar bestuurder Rens in beeld

   Vandaag neemt Rens Rottier afscheid als bestuurder van Driestar educatief. Ruim 24 jaar stond hij als voorzitter aan het roer van onze organisatie. We zijn dankbaar voor alles wat hij in deze periode betekende voor het reformatorisch-christelijk onderwijs in en buiten Nederland. Bekijk het beeldverslag wat Rens zoal in die rol als bestuurder deed.

  • Webinars over Gidsen: een christelijke schoolpedagogiek

   Driestar educatief organiseert samen met de TUA een serie gratis webinars waarin de auteurs iedere keer een ander thema uitdiepen dat in een van de hoofdstukken van Gidsen centraal staat.