Gratis webinar 'Omgaan met religieuze diversiteit in de klas' 17 mei 2022

Op dinsdag 7 juni organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief samen met de PC GVO een webinar over het omgaan met religieuze diversiteit in de klas.
Onze samenleving wordt steeds veelkleuriger. Leerlingen moeten daarom leren omgaan met verschillen in levensbeschouwing. Maar hoe doe je dat?  Heb je daar persé een veelkleurige context voor nodig? Welke competenties heeft de leerkracht nodig om leerlingen hierin te begeleiden? Zoek je antwoord op deze en vergelijkbare vragen, beluister dan onze webinar.

Online webinar

In dit webinar gaat Jan van Doleweerd in gesprek met Hanna de Jong-Markus, onderzoeker religieuze diversiteit, lid van de kenniskring van het lectoraat PC GVO  en verbonden aan het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

Datum   

Dinsdag 7 juni 2022 van 16.30 - 17.15 uur.  
 
>> klik hier om je aan te melden voor dit gratis webinar!

Meer nieuws

  • Event Werken bij Driestar educatief goed bezocht

   De motieven van de deelnemers zijn divers, van ‘een carrièreswitch binnen de wereld van het onderwijs’ tot interesse in werken bij de catering. Maar een ding hebben ze gemeen, graag willen ze hun talenten inzetten bij Driestar educatief. “Fijn dat ik zo op een laagdrempelige manier met jullie als mogelijke werkgever kan kennismaken” waardeert een van de deelnemers het event Werken bij Driestar educatief.

  • Kinderboekenweek: gi-ga-groen

   Van 5 tot 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar gaat het over gi-ga-groen, en dat houdt in dat alle boeken waarin natuur en/of milieu aandacht krijgen speciale belangstelling krijgen.

  • Save the date: RAOS onderwijsconferentie

   Sinds 2001 werken reformatorische scholen voor voortgezet onderwijs en Driestar hogeschool intensief samen aan het opleiden van nieuwe docenten in een opleidingsschool. Samen vormen zij RAOS. Op dinsdag 7 februari 2023 organiseren zij de de vijfde RAOS-onderwijsconferentie. Ben jij er ook bij?

  • Wil jij groeien als coördinator Engels?

   Wie neemt het voortouw bij het vak Engels? Wie houdt de gemaakte afspraken rond Engels in de gaten?

  • Vacature Projectleider

   De stuurgroep ‘En dan ben je leraar’ van de stichting ‘Meer Personeel Onderwijs’ zoekt een projectleider voor circa 8 uur in de week. Meer Personeel Onderwijs (MPO) is gericht op het werven van leraren voor het christelijk-reformatorisch onderwijs.