Gratis webinar 'Liederen van licht en donker' 25 februari 2022

Op dinsdag 29 maart organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief samen met PC GVO een webinar over gebeden van het leven en hoe je deze deelt met leerlingen in het godsdienstig vormingsonderwijs.Psalmen behoren bij de canon van het leven. Lofprijzing en klacht wisselen elkaar af. Je ontmoet vergezichten vol van God, maar ook intense ervaringen van godverlatenheid. Eigenlijk weerspiegelen de psalmen het leven van je leerlingen en jezelf, met hoogtes en dieptes, vreugdes en pijn. Hoe herkenbaar!

De kracht van liederen

Met de vakleerkrachten PC GVO zochten we in de nascholing naar 'stukjes psalm' om te vertalen naar de leefwereld van leerlingen, kleine stukjes kernwaarden waarvan we denken dat ze betekenisvol zijn. Zoals die wereldbekende zin uit psalm 23: 'De Heer is mijn herder'. We dachten na over ervaringen van leerlingen en toegangen om de mystieke taal van de psalmen aan hen te verbinden. Hoe breng je ze in een ruimte waarin ze in alle openheid, vrijheid en gevoeligheid een ontmoeting hebben met een tekst uit de psalmen, over de vragen van het leven, een ontmoeting met elkaar en misschien wel met God?

Gratis webinar

In het webinar 'Liederen van licht en donker' gaan Irma Visser en Lara Schouten (beide vakleerkrachten PC GVO) hierover in gesprek met Jan van Doleweerd (associate lector Driestar educatief). Er is ook volop ruimte om via de chat te reageren en vragen te stellen.

Datum   

Dinsdag 29 maart 2022 van 16.30-17.15 uur.  
 
>> klik hier om je aan te melden voor dit gratis webinar!

Meer nieuws

  • Ontwikkeling handreikingen ‘Lesgeven in christelijk perspectief’

   Binnen het lectoraat ‘Schoolvakken en didactiek vanuit christelijk perspectief’ is gestart met de ontwikkeling van handreikingen die gebruikt kunnen worden bij seculiere lesboeken. Dit project bouwt voort op de notitie ‘Leermiddelen’ die de gezamenlijke scholen voor reformatorisch voortgezet onderwijs met Driestar educatief hebben geschreven.

  • Met elkaar in gesprek over kindermishandeling

   Praten over kindermishandeling is moeilijk. Omdat je twijfelt of je het wel goed ziet, omdat je niet weet hoe je het gesprek moet aangaan, omdat je de relatie met ouder(s) en kind goed wilt houden, omdat je je afvraagt of dit het juiste moment is. Maandag begint de Week tegen Kindermishandeling, met dit jaar als thema ‘Praat met elkaar’. Lees de tips in dit artikel.

  • De christelijke vakles: een masterclass die je les van kleur laat veranderen

   In de afgelopen periode hebben op SG Pieter Zandt verschillende docenten onder de bezielende leiding van Piet Murre (lector Schoolvakken en didactiek vanuit christelijk perspectief bij Driestar educatief) een masterclass over ‘de christelijke vakles’ gevolgd. Hoe ziet zo’n masterclass eruit en wat vinden docenten ervan?

  • Methode Wonderlijk gemaakt voorziet in behoefte

   Bijna 200 scholen zijn binnen één jaar tijd overgegaan op de nieuwste versie van Wonderlijk gemaakt. Deze methode over seksuele vorming vanuit een christelijke levensvisie voorziet daarmee duidelijk in behoefte. We zijn blij dat veel scholen aan het werk gaan met de belangrijkste boodschap van Wonderlijk gemaakt: dat elk kind er mag zijn, ongeacht wat hij of zij voelt, meemaakt of doet, vanuit het geloof dat elk kind is geschapen door God de Schepper.

  • Terugblik schoolleidersdag 2022: ontwikkel je visie, begin bij jezelf

   Op 7 oktober organiseerden de VGS, VBSO/KOC en Driestar onderwijsadvies de jaarlijkse schoolleidersdag. De opkomst en de betrokkenheid waren groot. De dag stond in het teken van visiegericht leiderschap. Er was door de dag heen veel gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Lees het verslag en bekijk de foto's als een korte terugblik.