Conferentie Christelijke onderwijspraktijken in een digitaal tijdperk met dr. David I. Smith 13 april 2022

Waar biedt de modernste technologie kansen voor het onderwijs? En waar slaan deze kansen om in – misschien wel – evenzovele bedreigingen, in het bijzonder voor identiteitsgebonden onderwijs? Op 8 juni denkt Dr. David I. Smith daar met ons over na tijdens de conferentie 'Christelijke onderwijspraktijken in een digitaal tijdperk'. Welkom!

Dr. David I. Smith, bekend van het boek Geloven in lesgeven. Didactiek als christelijke praktijk (2020), deed er samen met anderen drie jaar lang onderzoek de digitale middelen in het christelijk onderwijs. De resultaten daarvan en zijn reflectie erop verschenen onder de titel Digital Life Together. The Challenge of Technology for Christian Schools. Tijdens de conferentie geeft hij een korte samenvatting van dit onderzoek.

Programma

Naast de algemene inleiding van dr. David I. Smith, gaan we tijdens thematische gespreksgroepen verder op een bepaald thema. Zo bespreekt Raymond Warnaar (NET Foundation) het thema 'Het Evangelie Bijbelgetrouw verkondigen dankzij online toerusting', levert Henk Averesch (TUA/Viaa) input voor de gespreksgroep over ‘Meer of minder technologie bij het voorbereiden van lessen?’ en leveren diverse medewerkers van Driestar hogeschool een bijdrage op hun vakgebied. De overige thema's van de gespreksgroepen vind je in het programma.

>> Klik hier voor alle informatie over deze conferentie en meld je aan!

Meer nieuws