Conferentie Christelijke onderwijspraktijken in een digitaal tijdperk met dr. David I. Smith 13 april 2022

Waar biedt de modernste technologie kansen voor het onderwijs? En waar slaan deze kansen om in – misschien wel – evenzovele bedreigingen, in het bijzonder voor identiteitsgebonden onderwijs? Op 8 juni denkt Dr. David I. Smith daar met ons over na tijdens de conferentie 'Christelijke onderwijspraktijken in een digitaal tijdperk'. Welkom!

Dr. David I. Smith, bekend van het boek Geloven in lesgeven. Didactiek als christelijke praktijk (2020), deed er samen met anderen drie jaar lang onderzoek de digitale middelen in het christelijk onderwijs. De resultaten daarvan en zijn reflectie erop verschenen onder de titel Digital Life Together. The Challenge of Technology for Christian Schools. Tijdens de conferentie geeft hij een korte samenvatting van dit onderzoek.

Programma

Naast de algemene inleiding van dr. David I. Smith, gaan we tijdens thematische gespreksgroepen verder op een bepaald thema. Zo bespreekt Raymond Warnaar (NET Foundation) het thema 'Het Evangelie Bijbelgetrouw verkondigen dankzij online toerusting', levert Henk Averesch (TUA/Viaa) input voor de gespreksgroep over ‘Meer of minder technologie bij het voorbereiden van lessen?’ en leveren diverse medewerkers van Driestar hogeschool een bijdrage op hun vakgebied. De overige thema's van de gespreksgroepen vind je in het programma.

>> Klik hier voor alle informatie over deze conferentie en meld je aan!

Meer nieuws

  • Ontwikkeling handreikingen ‘Lesgeven in christelijk perspectief’

   Binnen het lectoraat ‘Schoolvakken en didactiek vanuit christelijk perspectief’ is gestart met de ontwikkeling van handreikingen die gebruikt kunnen worden bij seculiere lesboeken. Dit project bouwt voort op de notitie ‘Leermiddelen’ die de gezamenlijke scholen voor reformatorisch voortgezet onderwijs met Driestar educatief hebben geschreven.

  • Met elkaar in gesprek over kindermishandeling

   Praten over kindermishandeling is moeilijk. Omdat je twijfelt of je het wel goed ziet, omdat je niet weet hoe je het gesprek moet aangaan, omdat je de relatie met ouder(s) en kind goed wilt houden, omdat je je afvraagt of dit het juiste moment is. Maandag begint de Week tegen Kindermishandeling, met dit jaar als thema ‘Praat met elkaar’. Lees de tips in dit artikel.

  • De christelijke vakles: een masterclass die je les van kleur laat veranderen

   In de afgelopen periode hebben op SG Pieter Zandt verschillende docenten onder de bezielende leiding van Piet Murre (lector Schoolvakken en didactiek vanuit christelijk perspectief bij Driestar educatief) een masterclass over ‘de christelijke vakles’ gevolgd. Hoe ziet zo’n masterclass eruit en wat vinden docenten ervan?

  • Methode Wonderlijk gemaakt voorziet in behoefte

   Bijna 200 scholen zijn binnen één jaar tijd overgegaan op de nieuwste versie van Wonderlijk gemaakt. Deze methode over seksuele vorming vanuit een christelijke levensvisie voorziet daarmee duidelijk in behoefte. We zijn blij dat veel scholen aan het werk gaan met de belangrijkste boodschap van Wonderlijk gemaakt: dat elk kind er mag zijn, ongeacht wat hij of zij voelt, meemaakt of doet, vanuit het geloof dat elk kind is geschapen door God de Schepper.

  • Terugblik schoolleidersdag 2022: ontwikkel je visie, begin bij jezelf

   Op 7 oktober organiseerden de VGS, VBSO/KOC en Driestar onderwijsadvies de jaarlijkse schoolleidersdag. De opkomst en de betrokkenheid waren groot. De dag stond in het teken van visiegericht leiderschap. Er was door de dag heen veel gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Lees het verslag en bekijk de foto's als een korte terugblik.