Conferentie 'Brokenness, sin and grace in human formation' 1 juli 2021

Denk mee over gebrokenheid, zonde en genade in opvoeding en onderwijs tijdens de 'Education, Formation and the Church conferentie'. Deze online academische conferentie wordt van woensdag 25 t/m vrijdag 27 augustus georganiseerd door onderzoekers van de Theologische Universiteit in Kampen en Apeldoorn. Het initiatief voor deze conferentie wordt ondersteund door onder meer Driestar educatief.

Thema

In het christelijk onderwijs zijn we gewend aan uitdrukkingen als ‘groei’, ‘talenten’ en ‘menselijke bloei’. Volgens de huidige pedagogische en psychologische benaderingen lijkt het alsof de menselijke perfectie de norm stelt. Met de nadruk op de positieve kant van het geloof in de menselijke vorming lopen we het risico dat de realiteit van de zonde en de gebrokenheid uit het oog verloren wordt. Tijdens deze  conferentie gaan we aan de slag met pedagogische en theologische vragen als: Hoe moeten we goed en kwaad in de menselijke natuur opvatten? Hoe manifesteren genade en gebrokenheid zich in opvoeding en vorming? Dragen positieve en negatieve visies op leerlingen, leerkrachten en pedagogie bij aan de menselijke vorming of aan de menselijke frustratie?

Sprekers

Tijdens deze conferentie is er ruimte voor verdieping en ontmoeting, voor discussie en nieuwe vragen. De conferentie heeft als doel de gesprekken voort te zetten die tijdens de succesvolle conferentie in 2018 zijn begonnen. Belangrijkste sprekers van de conferentie in 2021 zijn David Smith (USA), Jan Habl (CZ), Ros Stuart-Buttle (UK), Ronelle Sonnenberg, Wolter Huttinga, Petronelle Baarda, Bram de Muynck, Tirza van Laar (NL). Conferentievoorzitter is Roel Kuiper (NL).

Meer info

De conferentie wordt gehouden in het Engels. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Meer nieuws