Webinar grip op gedrag: de positieve invloed vanuit school

Van15 juni 16:00
tot15 juni 17:00
Locatie:Online via Microsoft Teams

Op 15 juni organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief het webinar ‘Grip op gedrag’. Tijdens dit webinar gaan Albert de Vries en Neely Anne de Ronde in op de invloed die je als onderwijsprofessional hebt op gedrag van leerlingen. Alle directeuren, ib’ers, leerkrachten, orthopedagogen en ambulant begeleiders uit het PO en VO en andere betrokkenen op het gebied van passend onderwijs: van harte welkom.

Hoe reageer je op leerlingen die gedragsproblemen laten zien? Helpt een time-out? Heeft straffen wel zin? Wat werkt het beste? Is er voor elk probleem een andere aanpak nodig? Wat als het allemaal niet lijkt te werken? Allemaal vragen die je bezig kunnen houden als je met gedragsproblemen in de klas te maken hebt.

In dit webinar gaan Albert de Vries en Neely Anne de Ronde in op de invloed die je als onderwijsprofessional hebt op gedrag van leerlingen. Vanuit een handelingsgerichte benadering en praktijkgericht onderzoek dat ze op dit moment doen, laten ze zien waar het op aankomt in de klas. Er is aandacht voor preventief werken, sensitief-responsief reageren, het bieden van emotionele ondersteuning en voor samenwerking met ouders. Er is ook ruimte om via de chat vragen te stellen. 

Sprekers

Dit webinar wordt verzorgd door dr. Neely Anne de Ronde-Davidse (tot 1 mei verbonden aan Driestar educatief als lector inclusieve klassen, per 1 mei directeur passend onderwijs SWV PPO Hoeksche Waard) en Albert de Vries (GZ-psycholoog en onderzoeker binnen het onderzoekscentrum van Driestar educatief).   

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Op de maandag voorafgaand aan het webinar (13 juni) ontvang je een link om deel te kunnen nemen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Linda Wolswinkel.

Aanmeldformulier

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
     
Bevestiging    
Ik wil op de hoogte gehouden worden van toekomstige webinars en/of andere activiteiten van het onderzoekscentrum:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
Voer beveiligingscode in:
 Security code
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.