Webinar 'Gesprekken met leerlingen over levensvragen'

Van 1 december 16:30
tot 1 december 17:15
Locatie: Online

Op donderdag 1 december organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief samen met de PC GVO een webinar over 'gesprekken met leerlingen over levensvragen'.

In het godsdienstig en levensbeschouwelijk vormingsonderwijs krijgen kinderen volop ruimte voor hun eigen vragen en hun eigen manier van denken. Maar hoe voer je een goed gesprek? Hebben leerlingen wel gespreksvaardigheden en hoe is het met de gespreksvaardigheden van de leerkrachten? Allerlei praktische vragen komen aan de orde: Hoe voer je een goed gesprek in de praktijk? Wat brengen de leerling in en wat jij als leerkracht? Hoe kun je belemmeringen wegnemen in het gesprek? Welke randvoorwaarden zijn belangrijk voor een goed gesprek?

Sprekers
In dit webinar gaat Jan van Doleweerd in gesprek met Maartien Hutter en Cornee Klaver. Maartien Hutter is medeauteur van het boek Nooit meer een kleurplaat en Cornee Klaver is aspirant leerkracht basisonderwijs. Hij schreef een afstudeerscriptie over gesprekken met leerlingen.
 
Aanmelden   
Je kunt hieronder aanmelden voor dit webinar. Op dinsdag 29 november ontvang je de link. 

Aanmeldformulier

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
     
Bevestiging    
Ik wil op de hoogte gehouden worden van toekomstige webinars en/of andere activiteiten van het onderzoekscentrum:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
Voer beveiligingscode in:
 Security code
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.