Gratis webinar: Met Kohnstamm op zoek naar innerlijke vrede binnen opvoeding en onderwijs

Van2 november 16:00
tot2 november 17:00
Locatie:Online

Het bereiken van innerlijke vrede als opvoedingsdoel is nu niet bepaald het eerste waar je als opvoeder of leraar aan denkt. Toch stelde de beroemde Nederlandse pedagoog Philipp Abraham Kohnstamm (1875-1951) zo’n 100 jaar geleden al dat opvoeding hier op gericht zou moeten zijn: innerlijke vrede bereiken door het luisteren naar de stem van het geweten en het worden van een ongeëvenaarde persoonlijkheid. Wat bedoelde hij hier mee? En waar is het op gebaseerd?

In dit webinar zal Marloes Hoencamp (docent pedagogiek bij Driestar hogeschool en promovendus aan de VU) de deelnemers meenemen in het gedachtegoed van Kohnstamm en stilstaan bij de vraag of en wat dit te zeggen heeft voor de hedendaagse pedagogische praktijk van opvoeding en onderwijs. Ook zal ze vanuit het gedachtegoed van Kohnstamm een spiegel voorhouden over onderwerpen als prestatiegericht onderwijs, geluksidealen van ouders en als de vergelijkingscultuur op social media.
 
Dit webinar daagt deelnemers uit om (opnieuw) na te denken over het doel van opvoeding en onderwijs.

Aanmelden

Kosteloos aanmelden kan via het formulier hieronder. Na aanmelding ontvang je een dag voor het webinar de deelnamelink.

Aanmeldformulier

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
     
Bevestiging    
Ik wil op de hoogte gehouden worden van toekomstige webinars en/of andere activiteiten van het onderzoekscentrum:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
Voer beveiligingscode in:
 Security code
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.