Agenda

 1. Studium Generale - De grenzen van het ambt

  In verschillende kerken zijn ontwikkelingen op het gebied van de ambten. Soms gaan deze ontwikkelingen over fundamentele verschillen, zoals over de positie van de vrouw in het ambt. Maar er zijn ook nieuwe ontwikkelingen op kerkelijk gebied die nadere doordenking vragen. Dit onderdeel van het Studium Generale-programma wordt georganiseerd door CGO.

  Lees meer ›
 2. Landelijke Assessorendag

  Op donderdag 6 april 2023 is de 6e Landelijke Assessorendag. Het doel van deze dag is om de assessoren zowel de gelegenheid te geven om de eigen assessorenkwaliteiten 'aan te scherpen' als met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

  Lees meer ›
 3. Webinars over Gidsen 4: Didactiek – een christelijke les

  Driestar educatief organiseert samen met de TUA een serie gratis webinars over Gidsen, de nieuwe schoolpedagogiek van Bram de Muynck en Bram Kunz. Tijdens de webinars diepen de auteurs iedere keer een ander thema uit dat in een van de hoofdstukken van Gidsen centraal staat. Het zijn interactieve, online bijeenkomsten waarin deelnemers leeservaringen en vragen kunnen inbrengen.

  Lees meer ›
 4. Studiemiddag Tieneronderwijs

  De overgang van groep 8 naar de eerste klas kan voor tieners best pittig zijn. Niet alleen op sociaal vlak, maar vooral vanwege de verschillende manieren van lesgeven. Dit kan spanning opleveren bij tieners en in sommige gevallen de ontwikkeling van een tiener in de weg staan.

  Lees meer ›
 5. Masterclass De kracht van rust

  Spreker - Mirjam van der Vegt - Tijdens deze masterclass leer je meer over de gezonde wisselwerking van werk en rust en ontvang je levenslessen voor werk en het goede leven van wereldwijde inspirator. Van rapper Thypoon tot een blinde bisschop in Oeganda: allemaal ontdekten ze de basis van genade en leerden van daaruit leven en werken zonder opgebrand te raken.

  Lees meer ›
 6. Masterclass Vorming

  Meer informatie volgt.

  Lees meer ›
 7. Studium Generale - Positieve psychologie en christelijk onderwijs: kans of kloof?

  Er leven allerlei beelden over jongeren en hun religieuze identiteitsontwikkeling, zowel binnen de samenleving als binnen christelijke kringen. Zo zouden jongeren volledig geïndoctrineerd worden, massaal het geloof verlaten of juist steeds meer toegewijd en devoot christen worden. Maar kloppen deze beelden wel? En hoe zit het met de religieuze identiteitsontwikkeling: wat is dat precies en hoe gaat dat in z’n werk bij jongeren? Welke rol heeft de omgeving op dit proces?

  Lees meer ›
 8. Masterclass Executieve functies

  Spreker - Jeanine Stoute - In deze masterclassintroduceren we het begrip ’Executieve functies’ en worden de belangrijkste EF’s besproken. Deelnemers gaan hier ook zelf mee oefenen. Verder zoomen we vooral in op de klassenpraktijk: Hoe kun je daar werken aan EF en wat is de effectiefste manier om hierbij te werken aan groei? We besteden veel aandacht aan klassenmanagement en leerkrachtvaardigheden die hierbij bepalend zijn.

  Lees meer ›
 9. Studium Generale - Aandachtig leven

  ‘Onrustig is ons hart, totdat het rust vindt in U.’ Wij leven met een onrustig hart in een gejaagde wereld. Welke waarde heeft rust, juist ook voor millenials en twintigers die de druk van de tijd als geen ander kennen?

  Lees meer ›
 10. Conference Primary English

  Jaarlijks organiseren we een Conference Primary English. Een middag die geheel in het teken staat van Engels op de basisschool Bezocht je onze conference al vaker? Dan weet je dat we een van de Engelse taalvaardigheden in de spotlight zetten, zoals: Speaking, Reading en Writing. Welke dat dit jaar wordt houden we nog even geheim maar een ding staat vast, ook dit jaar helpt het jou weer om met meer zelfvertrouwen Engels te geven!

  Lees meer ›