De scholen zijn weer begonnen

Voor iedereen zijn dit bijzondere weken. De gevolgen van het coronavirus, maar zeker ook de maatregelen om de verspreiding tegen te gaan, zijn ongekend. Na 6 weken sluiting mogen de scholen voorzichtig weer open. In onderwijsland staat iedereen voor de vraag hoe we dit op moeten pakken. Daar helpen wij je graag bij. Onze onderwijsadviseurs staan voor je klaar om te helpen met kwesties die voor iedereen nieuw zijn. Na het onderwijs op afstand vormgeven zijn er nu weer nieuwe uitdagingen. Hoe ga je om met de lesstof als niet alle leerlingen elke dag aanwezig zijn? Hoe kun je opgelopen achterstanden aanpakken? Lees onze handreikingen of ga aan de slag met een online training of je eigen leiderschap. Daarnaast vind je diverse mogelijkheden om contact te leggen met een van onze adviseurs voor een persoonlijke gesprek of een spreekuur.

-> lees hier alles over het gratis spreekuur.
 

Nieuws

 • Terugkijken: webinar samen opleiden en inclusief onderwijs

  Lector inclusieve klassen bij Driestar educatief, Neely Anne de Ronde, heeft donderdag 19 november een bijdrage geleverd aan het webinar Samen opleiden en inclusiever onderwijs, georganiseerd door het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren en het Steunpunt Passend Onderwijs van de PO- en VO-raad.

 • Burgerschapswet: de Tweede Kamer heeft gesproken

  In de media kreeg het betrekkelijk weinig directe aandacht, het aannemen van de wet op het burgerschapsonderwijs door de Tweede Kamer. De media waren vooral druk met discussies over ‘anti-homo verklaringen’ van reformatorische scholen en moties over toelatingsbeleid.

 • Bied ook passende zorg aan leerlingen met dyslexie!

  Ben jij het aanspreekpunt voor dyslexie binnen jouw school? Tijdens de cursus Dyslexiespecialist 2.0 doe je theoretische en praktische kennis op over de begeleiding, behandeling en nazorg van kinderen met dyslexie, allemaal volgens de nieuwste inzichten. Ib’er Bettie van Dijk heeft er ervaring mee. Lees haar verhaal en word ook zelf enthousiast!

 • Video: Conference Primary English 2021 goes online!

  Onze jaarlijkse Conference Primary English is dit jaar online. Zo houden we rekening met de geldende beperkingen én kunnen meer mensen zich aanmelden. Benieuwd waarom jij erbij moet zijn? Bekijk de videoboodschap.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Lees meer blogs ›