De scholen zijn weer begonnen

Voor iedereen zijn dit bijzondere weken. De gevolgen van het coronavirus, maar zeker ook de maatregelen om de verspreiding tegen te gaan, zijn ongekend. Na 6 weken sluiting mogen de scholen voorzichtig weer open. In onderwijsland staat iedereen voor de vraag hoe we dit op moeten pakken. Daar helpen wij je graag bij. Onze onderwijsadviseurs staan voor je klaar om te helpen met kwesties die voor iedereen nieuw zijn. Na het onderwijs op afstand vormgeven zijn er nu weer nieuwe uitdagingen. Hoe ga je om met de lesstof als niet alle leerlingen elke dag aanwezig zijn? Hoe kun je opgelopen achterstanden aanpakken? Lees onze handreikingen of ga aan de slag met een online training of je eigen leiderschap. Daarnaast vind je diverse mogelijkheden om contact te leggen met een van onze adviseurs voor een persoonlijke gesprek of een spreekuur.

Nieuws

 • Prijsvraag Taalpunt NL

  Leerlingen die met Taalpunt NL werken, opgelet! Dit jaar maken we een nieuwe, christelijke methode Nederlands (de opvolger van Taalpunt NL). We zoeken een naam voor de nieuwe methode. En daar hebben we jou voor nodig! Verzin jij de beste naam en win jij daarmee €25,-?

 • Aanpassing criteria voor vergoede dyslexiezorg

  Nu de leerlingen de helft van de tijd naar school gaan, betekent dit niet dat de ‘normale’ situatie van voor de sluiting van de scholen door de corona-maatregelen weer terug is. Als we de huidige criteria voor vergoede dyslexiezorg blijven hanteren, kan een leerling zeer waarschijnlijk niet aangemeld worden omdat het criterium ‘ernst’ niet voldoende kan worden onderbouwd. In dit bericht lees je hier meer over én een voorstel van Driestar educatief.

 • Verder met Engels: cursussen voor beginners en gevorderden

  Wil jij graag beter worden in Engels? Welk niveau je ook hebt, we hebben een cursus die aansluit bij jouw behoeften. Onze cursussen worden gegeven in Gouda en Amersfoort. Welke cursus past bij jou?

 • Ouderbetrokkenheid bij de dyslexiebehandeling

  Het onderzoekscentrum van Driestar educatief heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de begeleiding die dyslexiebehandelaren gaven aan ouders. De begeleiding vond plaats aan de hand van een kijkwijzer met aandachtspunten die in de literatuur als belangrijke elementen van de interactie tussen ouder en kind worden genoemd.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Lees meer blogs ›