Leiderschapsoriëntatietraject

In het leiderschapsoriëntatietraject van Driestar managementadvies ontdek je of een leiderschapsrol in het onderwijs bij je past, en leer je hoe jij een goede leider wordt. 

Kosten: € 1995,-
Uren (sbu): 80
Locatie: Gouda (en op locatie)
Tijd: 13:00-21:00 uur
Route
W. (Thea) de Mots

Strategisch hr-adviseur, (team)coach, lid NOBCO

Telefoon:
06-53238000 06-53238000
LinkedIn:
Twitter:


Het leiderschapsoriëntatietraject bestaat uit acht bijeenkomsten, verspreid over één leerjaar.  Het leiderschapsoriëntatietraject heeft de leervorm van een werkplaats. In het traject vorm je je visie op christelijk leiderschap en of een leidinggevende functie bij jou past.

In dit traject staat je cognitieve, conceptuele ontwikkeling centraal, naast je persoonlijke ontwikkeling, zelfinzicht, gedrag en authenticiteit. Hierbij zijn jouw eigen leervragen leidend. Wat betekenen de ervaringen die je opdoet voor jouw persoonlijke ontwikkeling? Ook verdiep je je aan de hand van leiderschapsmodellen in je eigen drijfveren, kwaliteiten en ambities voor de toekomst. We voeren gesprekken met bestuurders en leidinggevenden uit diverse organisaties. Zo bezochten we in eerder traject Kees van der Staaij, lijsttrekker SGP in de Tweede Kamer. 

Zeven eigenschappen van Covey

In het traject staan ‘de zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van S. Covey centraal in alle bijeenkomsten. We behandelen niet alleen de theorie maar gaan er daadwerkelijk mee aan de slag. Elke bijeenkomst staat een eigenschap centraal. Daarbij gaat het niet allen om de theorie van de eigenschap maar gaan we op diverse manieren met verschillende werkvormen aan de slag rond de eigenschappen. Je kunt hierbij denken aan een dilemmaspel, casusbespreking op basis van zaken die uitgeprobeerd zijn in de praktijk, indelen van je activiteiten in een tijdskwadrant.

Management Drives

Naast het boek van Covey staan drijveren centraal. Management Drives gaat uit van zes drijfveren die mensen in beweging zetten. Ieder mens beschikt in principe over álle zes drijfveren, maar de volgorde en intensiteit verschilt per persoon. De drijfveren worden aangeduid met verschillende kleuren. Door je drijfveren te kennen, word je je bewuster van hoe je werkt en waarom sommige dingen je makkelijker afgaan dan andere. Na de eerste bijeenkomst maak jij een vragenlijst die we door alle bijeenkomsten heen weer gebruiken. Kortom kennis, theorie en praktijk komen in dit traject bij elkaar.

Op deze pagina kun je onder andere lezen hoe deelnemers het traject ervaren hebben.

Voor het volgen van het traject wordt een certificaat verstrekt dat aangeboden kan worden bij het lerarenregister.

Interesse? Meld je aan voor dit traject door onderstaand formulier in te vullen!


Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens    
     
Factuuradres    
Ik ben oud-student en wil gebruik maken van mijn waardebon:

     
School of organisatie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.