Wil jij je verder ontwikkelen als onderwijskundig schoolleider? Of ben je coördinator of teamleider en wil je in de toekomst aan de slag als schoolleider? De focus in deze opleiding ligt op onderwijskundig leiderschap in een opbrengstgerichte school waar onderzoek een belangrijke rol speelt.

In de opleiding Schoolleider Basisbekwaam leer je op basisbekwaam niveau leiding te geven aan scholen in het primair, voortgezet en middelbaar onderwijs. De opleiding richt zich op
onderwijskundig leiderschap, veranderingsprocessen en opbrengstgericht leiderschap op basis van onderzoeksmatig werken in de school.

Drie varianten

Schoolleider Basisbekwaam éénjarige opleiding (reguliere opleiding voor leidinggevenden)
Schoolleider Basisbekwaam verkort traject (voor leidinggevenden met een diploma Middenmanagement)
Schoolleider Basisbekwaam voor leraren (voor leraren po, zonder leidinggevende taken)

Inhoud

De opleiding Schoolleider is opgebouwd langs drie lijnen.

1. De thematische lijn; in de thematische lijn wordt de inhoud van de opleiding vormgegeven
2. De onderzoekslijn; in de onderzoekslijn worden onderzoeksvaardigheden geleerd en toegepast
3. De persoonlijke lijn; in de persoonlijke staat de persoonlijke ontwikkeling van de cursist centraal.

Over Penta Nova

Penta Nova is een samenwerkingsverband van zes hogescholen. Gezamenlijk bundelen zij hun krachten om managementopleidingen te verzorgen voor het primair en voortgezet onderwijs en het mbo/bve. In praktische zin betekent dit, dat de opleidingen worden verzorgd op verschillende locaties en gebruik wordt gemaakt van de kennis en expertdocenten van de verschillende hogescholen.

Lees meer op de website van Penta Nova.

Kosten

Voor de leergang 2018-2019 betaal je € 5.450,– inclusief lunch, koffie en thee. De verblijfskosten voor het seminar bedragen € 300,– en voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van € 450,–. 

Registratie

De opleiding Schoolleider Basisbekwaam is op 9 juni gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO (SRPO). Als je de opleiding Schoolleider Basisbekwaam positief hebt afgerond, ontvang je het diploma Schoolleider Basisbekwaam van Penta Nova.

Met dit diploma kun je je registreren als adjunct-directeur bij het Schoolleidersregister PO (SRPO).

Lees meer op de website van Penta Nova.