Ben jij een leerkracht met ambities? Met de opleiding Middenmanagement geef je vorm en kleur aan je visie op onderwijsmanagement. Je verwerft schoolleiderschapsvaardigheden en leert je organisatieontwikkelingen in kaart te brengen en te beheren. 

 

Met de éénjarige opleiding Middenmanagement PO geef je vorm aan jouw visie op onderwijsmanagement, verwerf je managementvaardigheden en leer je organisatieontwikkelingen in kaart te brengen en te beheren.
De opleiding is gebaseerd op de beroepsstandaard van het Schoolleidersregister PO en bestaat uit 3 modulen van 5 ECTS

Voor wie?

De opleiding Middenmanagement van Penta Nova is voor ambitieuze docenten, intern begeleiders, bouwcoördinatoren, teamleiders etc. uit het primair onderwijs of voortgezet onderwijs, die al een middenmanagementfunctie hebben of die een dergelijke functie ambiëren.

Inhoud

Module 1: Visie op onderwijs en management
visie op onderwijs, visie op leiderschap, vormen van leiderschap, leiderschapsstijlen, taak en rol middenmanager, opbrengstgericht leiderschap etc.

Module 2: Algemene communicatieve managementvaardigheden
Gesprekken met professionals en ouders, actief luisteren, feedback geven, vragen stellen, kritiekgesprek, slecht nieuwsgesprek, evaluatiegesprek, de middenmanager als leider van overlegsituaties etc.

Module 3: Schoolorganisatie en schoolcultuur
Cultuur en structuur van de organisatie, factoren die de cultuur van de organisatie beïnvloeden, organisatieontwikkeling, managen van projecten, financiën, timemanagement, kwaliteitszorg, etc.

Over Penta Nova

Penta Nova is een samenwerkingsverband van zes hogescholen. Gezamenlijk bundelen zij hun krachten om managementopleidingen te verzorgen voor het primair en voortgezet onderwijs en het mbo/bve. In praktische zin betekent dit, dat de opleidingen worden verzorgd op verschillende locaties en gebruik wordt gemaakt van de kennis en expertdocenten van de verschillende hogescholen.

Lees meer op de website van Penta Nova.

Studiekosten

Het cursusgeld per module in cursusjaar 2018-2019 bedraagt € 1.345,– inclusief koffie, thee en lunch. Voor de aanschaf van boeken moet je rekening houden met een bedrag van ca. € 250,-.


Registratie

De opleiding Middenmanagement is officieel geregistreerd als registeropleiding. Deelnemers die de opleiding positief afsluiten worden opgenomen in het Abituriënten-register en ontvangen een officieel erkend diploma van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO). Zie www.cpion.nl.

Lees meer op de website van Penta Nova.