Word jij specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid? Dat kan met de post-hbo-opleiding ‘Coördinator ouderbetrokkenheid’. In de achterliggende jaren is het belang aangetoond van betrokkenheid van ouders bij school en omgekeerd. In deze opleiding leer je hoe je de wederzijdse betrokkenheid kunt vergroten en wat je hierin kunt betekenen voor je school!


De post-hbo-opleiding Ouderbetrokkenheid is met name gericht op leerkrachten, intern begeleiders, docenten en managers die werkzaam zijn in het (speciaal)basisonderwijs en voortgezet onderwijs, maar pedagogisch werkers op kinderdagverblijven of peuterspeelzalen zijn ook welkom.

De opleiding is geschikt voor zowel startende als ervaren werknemers. We adviseren met deze opleiding te beginnen als de deelnemer minstens een jaar werkervaring heeft.

Studie-informatie

De opleiding heeft als doel iemand op te leiden tot specialist die de samenwerking tussen alle ouders en alle leerkrachten, docenten en pedagogisch werkers weet te bevorderen. Als ingangseis stellen we een voltooide hbo-opleiding of wo-opleiding (bijvoorbeeld de pabo of pedagogiek) en op dit moment werkzaam in het (speciaal)basisonderwijs, voortgezet onderwijs, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Indien anders, zal er een gesprek plaatsvinden.

Duur en omvang van de opleiding

De opleiding wordt gegeven in 14 dagdelen. De bijeenkomsten worden op 7 dagen (9.00 – 16.00 uur) in Gouda gegeven, verspreid over anderhalf jaar. Naast het bijwonen van de lesbijeenkomsten dienen er ook opdrachten gemaakt te worden en literatuur gelezen te worden. In totaal komt de studiebelasting op 210 uur. Het curriculum van de post-hbo opleiding Ouderbetrokkenheid bestaat uit vijf modules. Deze modules worden parallel aan elkaar gegeven in anderhalf jaar gegeven.

Module 1: Onderzoek doen naar ouderbetrokkenheid in de instelling
Module 2: Ontwikkelen, verwoorden en uitdragen van een (gedeelde) visie op ouderbetrokkenheid
Module 3: Activiteiten ter bevordering van ouderbetrokkenheid
Module 4: In gesprek met ouders
Module 5: Begeleiden van collega’s

Data en tijden

De bijeenkomsten vinden plaats van 9.00 – 16.00 uur op Driestar hogeschool, Gouda.
Wilt u zich aanmelden dan geldt uw aanmelding voor het cursusjaar 2019-2020.

De eerste drie bijeenkomsten:
  • maandag 3 februari 2020
  • maandag 20 april 2020
  • maandag 15 juni 2020

Studiekosten

De studiekosten voor deze opleiding bedragen € 1.975 excl. boekengeld.
Dit is inclusief de lunch op de cursusdagen.

Inschrijven voor de post-hbo-opleiding Coördinator ouderbetrokkenheid kan via dit formulier

Proefstuderen

Twijfel je of de studielast van een post-hbo-opleiding behapbaar is voor jou? Of weet je niet of de opleiding wel goed past bij jouw ontwikkeling? Kom dan proefstuderen! Je schrijft je vrijblijvend in en volgt de eerste twee opleidingsdagen samen met de andere studenten. Ben je enthousiast, dan maak je de opeiding gewoon af. Past de opleiding niet bij je, dan kun je kosteloos stoppen. Schrijf je in via dit formulier om gebruiken te maken van de mogelijkheid om te proefstuderen bij deze opleiding.