Naast Driestar hogeschool ligt de studentenhuisvesting, met plaats voor ruim 120 studenten. Het is een echte leefgemeenschap. 

Volgens de Keuzegids hoger onderwijs is Gouda een van de aantrekkelijkste studentensteden van Nederland! Het is goed te bereiken met het openbaar vervoer, wat het aantrekkelijk maakt om er te studeren én te wonen. Vanuit de studentenhuisvesting kijk je uit op het centraal station, op loopafstand.

Moderne studentenhuisvesting

Studenten ervaren hun tijd in de studentenhuisvesting als onvergetelijk. Er wordt samen gegeten, geleerd, gelachen, gediscussieerd, gezongen en gesport. Het gebouw heeft 11 verdiepingen, met 11 woningen per verdieping. Elke verdieping heeft ook een gemeenschappelijke ruimte. De huisvesting is het gehele jaar geopend. 

De studentenhuisvesting, gebouwd in 2013, heeft de plaats ingenomen van het oude internaat van Driestar hogeschool

De woning

Een woning is met 24 vierkante meter ruim opgezet. De meeste woningen hebben een balkon. Elke woning beschikt over een:
 • eigen douche
 • eigen toilet
 • eigen keukenblok met kookplaat
 • vaste aansluiting voor internet, inclusief router voor draadloze faciliteiten
We hebben drie typen woningen:
 • Type A (hoekwoning)
 • Type B (tussenwoning)
 • Type C (woning achterzijde)

Duurzaamheid

Samen met Mozaïek Wonen hebben we ervoor gekozen om de woningen maximaal te isoleren. Op het gehele dak zijn zonneboilers geplaatst. Dus ook aan duurzaamheid is veel aandacht besteed in deze studentenwoningen. Met als doel om zuinig om tegaan met energie en daardoor de kosten zo laag mogelijk te houden.


Praktische voorzieningen

 • In je eigen woning kun je koken of gezamenlijk in de gemeenschappelijke ruimte van de etage. 
 • Wekelijkse schoonmaak van de algemene ruimten, gangen, ingang, lift e.d.
 • Fietsenberging onder de studentenhuisvesting
 • Voldoende parkeerplaatsen, ook voor bezoekers
 • Wasserette op drie etages
 • Abonnement op o.a. het Reformatorisch dagblad (RD), Terdege, De Oogst en De reformatorische school (DRS)
 • Mogelijkheden voor gebruik van gymzaal
 • Gebruik sportveld
Zowel op de eerste als de tweede verdieping is één woning voor minder validen (MIVA) aanwezig.

Voordelen van de centrale ligging

 • Op vijf minuten loopafstand van bus en NS station Gouda
 • Het winkelcentrum van Gouda met veel culturele locaties
 • De Reeuwijkse plassen bieden gelegenheid voor ontspanning


Kom jij in Gouda wonen? 

Wil je een woning in de studentenhuisvesting? De volgende studenten komen hier in ieder geval voor in aanmerking:
 • Pabostudenten van Driestar hogeschool
 • Pabostudenten samen opleiden
 • Studenten Leraar voortgezet onderwijs van Driestar hogeschool
 • Christelijke studenten van andere hogescholen of universiteiten
Op dit moment volgen ruim honderd studenten een opleiding aan de Driestar hogeschool. De overige studentenwoningen bieden huisvesting aan studenten van hogescholen in o.a. Utrecht, Leiden en Rotterdam.

Hoe schrijf ik me in voor een woning?

Met dit formulier kun je je aanmelden voor een woning. Eind mei zullen we de plaatsing voor het komende schooljaar gaan plannen. Graag uiterlijk 20 mei inschrijven, zodat we rekening kunnen houden met je interesse. Zodra er plaats is nemen wij contact met je op. Gedurende het jaar zijn er diverse mutaties te verwachten.

Huurcontract

Als student huur je de woning voor minimaal twaalf maanden en kan je er zeven dagen per week gebruik van maken. De huurtermijn wordt ieder jaar op 1 juli stilzwijgend verlengd voor de periode van twaalf maanden, zolang je studeert bij een onderwijsinstelling. Tussentijds opzeggen is mogelijk met een opzegtermijn van tenminste één maand. Opzeggen kan niet binnen de lopende huurperiode van twaalf maanden.

Verder hebben we een aantrekkelijke regeling om je studentenwoning tijdens de zomervakantie beschikbaar te stellen aan studenten die deelnemen aan de Zomerschool van Driestar hogeschool. Dit kunnen tijdens je opleiding ook pabo-studenten zijn van de opleidingsvariant samen opleiden. De pabo-studenten van de opleidingsvariant samen opleiden betalen slechts € 16,40 per nacht aan huur, exclusief maaltijden en andere zaken die nodig zijn voor de gezamenlijke huishouding. Deze studenten betalen alleen voor de nachten dat ze verblijven in onze studentenhuisvesting, dit aantal wordt vooraf in een contract vastgelegd en maandelijks geïncasseerd.

Ook studenten die deze opleidingsvariant volgen dienen zich in te schrijven via dit formulier. Bij de vraag 'Welke opleiding volg je of wil je gaan volgen?' kies je voor de optie 'Samen opleiden'. Het aantal plekken is beperkt, dus kijk ook naar alternatieven.

Wat kost de woning?

De kosten van de woning zijn voor het jaar 2019/2020 € 466,56 per maand. Dat is inclusief de voorschotten voor de servicekosten van gas, water, licht en dergelijke. Als huurder (ouder dan 18 jaar) maak je naast je studiefinanciering aanspraak op huurtoeslag. De bedragen om huurtoeslag aan te vragen zijn respectievelijk € 384,21 (kale huur) en € 40,42 (servicekosten). Gemiddeld krijgt een student € 150 tot € 160 huurtoeslag per maand. Dat betekent dat je zelf maar € 320,- per maand betaalt voor de huisvesting. Wil je weten hoeveel huurtoeslag je krijgt? Ga dan naar www.toeslagen.nl.

In onderling overleg bestaat de mogelijkheid dat er twee studenten gebruik maken van één woning.
Eén student is dan hoofdbewoner en betaalt bovenstaande bedragen en vraagt ook de huurtoeslag aan. De andere student is 2e bewoner en betaalt € 149,47 per maand. Onderling kunnen de studenten deze bedragen met elkaar verrekenen.

Als huurder ontvang je rechtstreeks een factuur van de regionale belastinggroep voor rioolbelasting, afval en dergelijke.