Word specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid 13 juni 2019

Word jij specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid? Dat kan met onze post-hbo-opleiding Coördinator ouderbetrokkenheid!

In de achterliggende jaren is het belang aangetoond van betrokkenheid van ouders bij school en omgekeerd. In deze opleiding leer je hoe je de wederzijdse betrokkenheid kunt vergroten en wat je hierin kunt betekenen voor je school!

De post-hbo-opleiding Ouderbetrokkenheid – welke in januari 2020 van start gaat - is met name gericht op leerkrachten, intern begeleiders, docenten en managers die werkzaam zijn in het (speciaal)basisonderwijs en voortgezet onderwijs, maar pedagogisch werkers op kinderdagverblijven of peuterspeelzalen zijn ook welkom. De opleiding is geschikt voor zowel startende als ervaren werknemers.
Als toekomstig coördinator ouderbetrokkenheid richt je je op drie belangrijke taken:

 1. Onderzoek en visieontwikkeling: je kunt samen met collega’s en ouders de visie op ouderbetrokkenheid ontwikkelen en verwoorden.
 2. Contact met ouders en coaching: je bent een belangrijk aanspreekpunt voor collega’s rondom ouderbetrokkenheid en je kunt collega’s coachen in het contact met ouders.
 3. Activiteiten initiëren, evalueren en borgen: je kunt samen met je collega’s bepalen welke activiteiten er op school/in de instelling ontwikkeld en uitgevoerd moeten worden om ouderbetrokkenheid te stimuleren en te ondersteunen.
Word jij specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid? Klik dan hier om je direct aan te melden of meer informatie te vinden. Twijfel je nog? Kom dan proefstuderen: de eerste twee opleidingsdagen zijn dan gratis!

Meer nieuws

  • Zomersluiting Driestar educatief

   Tussen 22 juli en 16 augustus vieren wij zomervakantie en zijn onze locaties gesloten. Vanaf 19 augustus zijn we weer open en bereikbaar.

  • Benoeming Dirk Verweij manager onderwijsadvies

   Het college van bestuur en de raad van toezicht van Driestar educatief benoemt per 1 oktober 2019 de heer D.C. (Dirk) Verweij als manager onderwijsadvies. We zijn blij en dankbaar dat we een nieuwe manager hebben gevonden in de vacature die ontstaat door het vertrek van Gerben Heldoorn.

  • Traject Groepsleerkracht onderbouw start november 2019

   De start van het traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader is verzet van september naar november 2019. Heb jij een pabodiploma en geef je les aan onderbouw vmbo-basis/kader of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Meld je dan nog aan voor 10 oktober 2019!

  • De eenjarige post-hbo-ib-opleiding start weer in september!

   Ben jij ib'er en zou je eigenlijk wel meer willen groeien in je rol? Denk er deze zomervakantie dan eens goed over na of onze eenjarige post-hbo-opleiding voor ib'ers niet wat voor jou is.

  • Terugblik symposium 25 jaar TaalpuntNL

   Op maandag 24 juni vierden we met auteurs, docenten en belangstellenden 25 jaar TaalpuntNL: de methode Nederlands voor het christelijk voortgezet onderwijs. De naam TaalpuntNL bestaat overigens nog geen 25 jaar; in 1994 werd 'Fundamentaal' ontwikkeld op basis van de geamendeerde kerndoelen. Bij de herziening in 2005 kreeg de methode haar huidige naam.