Word specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid 13 juni 2019

Word jij specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid? Dat kan met onze post-hbo-opleiding Coördinator ouderbetrokkenheid!

In de achterliggende jaren is het belang aangetoond van betrokkenheid van ouders bij school en omgekeerd. In deze opleiding leer je hoe je de wederzijdse betrokkenheid kunt vergroten en wat je hierin kunt betekenen voor je school!

De post-hbo-opleiding Ouderbetrokkenheid – welke in januari 2020 van start gaat - is met name gericht op leerkrachten, intern begeleiders, docenten en managers die werkzaam zijn in het (speciaal)basisonderwijs en voortgezet onderwijs, maar pedagogisch werkers op kinderdagverblijven of peuterspeelzalen zijn ook welkom. De opleiding is geschikt voor zowel startende als ervaren werknemers.
Als toekomstig coördinator ouderbetrokkenheid richt je je op drie belangrijke taken:

 1. Onderzoek en visieontwikkeling: je kunt samen met collega’s en ouders de visie op ouderbetrokkenheid ontwikkelen en verwoorden.
 2. Contact met ouders en coaching: je bent een belangrijk aanspreekpunt voor collega’s rondom ouderbetrokkenheid en je kunt collega’s coachen in het contact met ouders.
 3. Activiteiten initiëren, evalueren en borgen: je kunt samen met je collega’s bepalen welke activiteiten er op school/in de instelling ontwikkeld en uitgevoerd moeten worden om ouderbetrokkenheid te stimuleren en te ondersteunen.
Word jij specialist op het gebied van ouderbetrokkenheid? Klik dan hier om je direct aan te melden of meer informatie te vinden. Twijfel je nog? Kom dan proefstuderen: de eerste twee opleidingsdagen zijn dan gratis!

Meer nieuws

  • Buiten schilderen

   Wist je dat verftubes hebben gezorgd voor een kentering in de kunstgeschiedenis? Niet alleen die tubes uiteraard, maar de uitvinding daarvan heeft wel een belangrijke rol gespeeld.

  • Uitslag Studiekeuze123 - 81% (zeer) tevreden!

   Ruim de helft van de eerstejaars studenten krijgt spijt van zijn studiekeuze. Met Studiekeuze123.nl neemt het hoger onderwijs actie om te zorgen voor betrouwbare en objectieve informatie. De uitslagen voor dit jaar zijn weer bekend.

  • Cadeautip voor leerlingen 10-14 jaar en ouder

   Op zoek naar een boekje om aan de leerlingen van jouw school mee te geven, bijvoorbeeld als cadeau voor het examen of voor het afscheid van groep 8? Denk eens aan het boek "Waarom ben jij gereformeerd? De geloofsbelijdenis voor tieners." Het boek legt in eenvoudige taal belangrijke delen van de Nederlandse Geloofdsbelijdenis uit.

  • Voorwaarden inzet BOUW! ONL, op zorgniveau 3

   BOUW! is een uniek computergestuurd interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 kunnen worden voorkomen.

  • NIEUW - Prentenboek Stijn blust de brand

   Stijn wil graag filmpjes kijken op de tablet, maar mama vindt dat nu niet goed. Boos gaat hij naar buiten: saai! Dan is daar Isa, die een leuk plan heeft…