Week van de mediatheek: 'De tabernakel is schitterend illustratiemateriaal' 13 december 2018

De mediatheek van Driestar hogeschool is er voor studenten, maar ook voor leerkrachten in het werkveld. Marieke Nieuwenhuis, leerkracht op de Graaf Jan van Nassauschool: “De materialen uit de mediatheek zijn ondersteunend voor mijn lessen. De kinderen tonen hierdoor meer interesse in het verhaal!”

Met een collectie van ruim 50.000 objecten is er in de mediatheek altijd wel iets leuks of interessants te vinden wat je kan helpen in je les. Wat dacht je van vertelkleding en poppen? Of aanschouwelijk lesmateriaal, zoals muziekinstrumenten en opgezette dieren? Marieke: “We lenen regelmatig boeken, materialen en leskisten voor in de klas. Er is een ruim aanbod van aansprekende boeken en leskisten bij diverse onderwerpen. Ook zijn er veel materialen die behulpzaam zijn bij thematisch werken.”

Items uit onze mediatheek kunnen helpen bij bijvoorbeeld het vertellen van Bijbelverhalen. Marieke: “De maquette van de tabernakel is schitterend! De kinderen zijn onder de indruk van de maquette en tonen meer interesse voor het verhaal erachter. De mediatheek biedt voor ieder onderwerp wel handige materialen die je lessen leuker maken.”
 
Wil jij ook bij ons lenen? Kijk eens in onze catalogus naar onze variatie aan materialen. Ben je nog geen lid? Als je je vandaag aanmeldt maak je nog kans op een gratis lidmaatschap! De eerste tien aanmeldingen komen in aanmerking. Ben je al lid?  Deze actie geldt nog tot vrijdagavond 14 december 23.59u.

DSC_4623a-537px.png
 

Meer nieuws

  • Buiten schilderen

   Wist je dat verftubes hebben gezorgd voor een kentering in de kunstgeschiedenis? Niet alleen die tubes uiteraard, maar de uitvinding daarvan heeft wel een belangrijke rol gespeeld.

  • Buitengewoon belangrijk!

   Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren, verstoppen - buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Nog belangrijker: buitenspelen is een must voor ieder kind. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

  • De ideale wereld

   Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.

  • Robinson Crusoe: avontuurlijk én puriteins

   Robinson Crusoe, de wereldberoemde held die overleefde op een onbewoond eiland, is driehonderd jaar geleden geboren. Althans, de roman waarin hij de hoofdrol heeft. Dat het boek niet slechts gaat over een heldhaftige en vernuftige schipbreukeling, maar ook over ellende, verlossing en dankbaarheid, is bij veel minder mensen bekend.

  • Rembrandt & de Gouden Eeuw

   De 350ste sterfdag van Rembrandt dit jaar is aanleiding om aandacht te vragen voor Rembrandt als kunstenaar, persoon en inspirator.