Week van de mediatheek: 'De tabernakel is schitterend illustratiemateriaal' Geplaatst op 13 december 2018

De mediatheek van Driestar hogeschool is er voor studenten, maar ook voor leerkrachten in het werkveld. Marieke Nieuwenhuis, leerkracht op de Graaf Jan van Nassauschool: “De materialen uit de mediatheek zijn ondersteunend voor mijn lessen. De kinderen tonen hierdoor meer interesse in het verhaal!”

Met een collectie van ruim 50.000 objecten is er in de mediatheek altijd wel iets leuks of interessants te vinden wat je kan helpen in je les. Wat dacht je van vertelkleding en poppen? Of aanschouwelijk lesmateriaal, zoals muziekinstrumenten en opgezette dieren? Marieke: “We lenen regelmatig boeken, materialen en leskisten voor in de klas. Er is een ruim aanbod van aansprekende boeken en leskisten bij diverse onderwerpen. Ook zijn er veel materialen die behulpzaam zijn bij thematisch werken.”

Items uit onze mediatheek kunnen helpen bij bijvoorbeeld het vertellen van Bijbelverhalen. Marieke: “De maquette van de tabernakel is schitterend! De kinderen zijn onder de indruk van de maquette en tonen meer interesse voor het verhaal erachter. De mediatheek biedt voor ieder onderwerp wel handige materialen die je lessen leuker maken.”
 
Wil jij ook bij ons lenen? Kijk eens in onze catalogus naar onze variatie aan materialen. Ben je nog geen lid? Als je je vandaag aanmeldt maak je nog kans op een gratis lidmaatschap! De eerste tien aanmeldingen komen in aanmerking. Ben je al lid?  Deze actie geldt nog tot vrijdagavond 14 december 23.59u.

DSC_4623a-537px.png
 

Meer nieuws

  • Gedichtendag

   Hoe zwaar is taal, wat weegt een woord? ‘Wilt u het halfom of mager?’ ‘Mag ’t ietsjes meer zijn?’ vraagt de slager. ‘Aan een stukje, of in plakjes?’

  • Projectkoffers met korting

   Van 10 tot en met 14 december is het de 'week van de mediatheek'. Doe je als abonnee in deze week een aanvraag voor een projectkoffer, dan vinden wij dat heel leuk, maar het kan voor jou ook extra voordelig zijn.

  • Eenvoudig experimenteren met elektronica

   Elektriciteit is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch ervaren veel leerkrachten een drempel om met elektriciteit aan de slag te gaan in de klas. Ze denken misschien dat ze daar zelf niet technisch genoeg voor zijn.

  • Mediatheek geeft gratis abonnementen weg tijdens #weekvandemediatheek

   Heb je weleens nagedacht over het lenen van onze projectkoffers of wil je zelfs meer lenen en een abonnement afsluiten? Dat kan nu wel heel voordelig uitpakken!

  • Gewoon lesgeven

   Als leraar ervaar je veel werkdruk. Dagelijks komen er allerlei zaken op je af die veel tijd en aandacht vragen. Dit kunnen problemen zijn die zich maar niet lijken op te lossen, of collega’s die regels en afspraken zijn vergeten. En terwijl je de plooien van de dag glad strijkt, schiet je te binnen dat je bij een vergadering of overleg wordt verwacht. ’s Avonds plof je op de bank en verzucht je: ‘Kon ik maar weer eens gewoon lekker lesgeven.’