Week van de mediatheek: 'De tabernakel is schitterend illustratiemateriaal' Geplaatst op 13 december 2018

De mediatheek van Driestar hogeschool is er voor studenten, maar ook voor leerkrachten in het werkveld. Marieke Nieuwenhuis, leerkracht op de Graaf Jan van Nassauschool: “De materialen uit de mediatheek zijn ondersteunend voor mijn lessen. De kinderen tonen hierdoor meer interesse in het verhaal!”

Met een collectie van ruim 50.000 objecten is er in de mediatheek altijd wel iets leuks of interessants te vinden wat je kan helpen in je les. Wat dacht je van vertelkleding en poppen? Of aanschouwelijk lesmateriaal, zoals muziekinstrumenten en opgezette dieren? Marieke: “We lenen regelmatig boeken, materialen en leskisten voor in de klas. Er is een ruim aanbod van aansprekende boeken en leskisten bij diverse onderwerpen. Ook zijn er veel materialen die behulpzaam zijn bij thematisch werken.”

Items uit onze mediatheek kunnen helpen bij bijvoorbeeld het vertellen van Bijbelverhalen. Marieke: “De maquette van de tabernakel is schitterend! De kinderen zijn onder de indruk van de maquette en tonen meer interesse voor het verhaal erachter. De mediatheek biedt voor ieder onderwerp wel handige materialen die je lessen leuker maken.”
 
Wil jij ook bij ons lenen? Kijk eens in onze catalogus naar onze variatie aan materialen. Ben je nog geen lid? Als je je vandaag aanmeldt maak je nog kans op een gratis lidmaatschap! De eerste tien aanmeldingen komen in aanmerking. Ben je al lid?  Deze actie geldt nog tot vrijdagavond 14 december 23.59u.

DSC_4623a-537px.png
 

Meer nieuws

  • Beleef en bewonder de sterrenhemel

   Kom sterrenkijken! Van 15 tot en met 17 maart vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats.

  • Biddag

   De Heere Jezus roept ons op om 'altijd te bidden en niet te vertragen'. Toch nemen we er 13 maart een dag speciaal de tijd voor.

  • Biddag

   Wat zou jij gevraagd hebben als je Salomo was?

  • Week van de Hoogbegaafdheid

   Hoogbegaafde kinderen zouden op school een luilekkerleven leiden en hun ouders mogen zich gelukkig prijzen met een 'succesgarantie' in huis. Deze en nog veel meer misverstanden over hoogbegaafdheid doen de ronde.

  • Projectkoffers lenen met korting

   Profiteer van korting op het lenen van de projectkoffers Elektriciteit, Geluid is overal en Architectuur.