Vlog zomerschool: ben jij erbij? 16 mei 2019

'Lijkt het jou ook leuk om samen met anderen na te denken over thema's die jou als persoon aangaan en jouw staan in de maatschappij?' Oud-student zomerschool Lianne de Baat vertelt waarom jij je moet inschrijven voor de zomerschool 2019. Ben jij erbij?


In de vlog benoemt Bart Jan Spruyt de verschillende thema's. 'Daarnaast is er heel veel ruimte voor discussie,  debat en gesprekken met elkaar. Er zijn ook excursies zoals naar de St. Jan hier in Gouda.' Lianne vult aan: 'Het gaat niet alleen om inhoud maar het is ook een gezellige week waarin je heel veel mooie contacten opdoet met leeftijdsgenoten'. 

<Lees verder onder de video>

Zomerschool 2019

Voor de vijfde keer organiseert Driestar hogeschool een zomerschool voor christelijke young professionals. Deze zomerschool wordt ondersteund door Erdee Media Groep, RMU en VGS. Met elkaar werk je op een persoonlijke manier aan het vergroten van je maatschappelijke betrokkenheid, denk je na over je christelijke wereldbeeld en onderzoek je hoe je op een verantwoorde manier jouw plek kunt innemen in de maatschappij. Persoonlijke vorming loopt als een rode draad door het programma en wordt gerealiseerd door gesprek, kennisdeling, momenten van persoonlijke reflectie en verwerking. We streven een brede vorming na die op intellectueel, cultureel, geestelijk en maatschappelijk gebied bagage meegeeft.

Inhoud programma

Tijdens deze week geven sprekers uit de politiek, de wetenschap en het maatschappelijk veld interactieve presentaties over diverse onderwerpen. Sprekers zijn dit jaar onder andere dr. Amanda Kluveld (over christen zijn en worden in een seculiere wereld) en prof. dr. Marc de Vries (over de impact van techniek op ons menszijn en hoe we daar als christenen mee kunnen omgaan). Er is ook aandacht voor vorming vanuit het christelijk gedachtengoed door middel van een persoonlijke leerlijn. Ook staat een aantal culturele activiteiten op het programma en is er voldoende mogelijkheid voor onderlinge ontmoeting.

Meer informatie en aanmelden

Bekijk voor meer informatie en om je aan te melden de pagina van de Zomerschool

Meer nieuws

  • Zomersluiting Driestar educatief

   Tussen 22 juli en 16 augustus vieren wij zomervakantie en zijn onze locaties gesloten. Vanaf 19 augustus zijn we weer open en bereikbaar.

  • Benoeming Dirk Verweij manager onderwijsadvies

   Het college van bestuur en de raad van toezicht van Driestar educatief benoemt per 1 oktober 2019 de heer D.C. (Dirk) Verweij als manager onderwijsadvies. We zijn blij en dankbaar dat we een nieuwe manager hebben gevonden in de vacature die ontstaat door het vertrek van Gerben Heldoorn.

  • Traject Groepsleerkracht onderbouw start november 2019

   De start van het traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader is verzet van september naar november 2019. Heb jij een pabodiploma en geef je les aan onderbouw vmbo-basis/kader of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Meld je dan nog aan voor 10 oktober 2019!

  • De eenjarige post-hbo-ib-opleiding start weer in september!

   Ben jij ib'er en zou je eigenlijk wel meer willen groeien in je rol? Denk er deze zomervakantie dan eens goed over na of onze eenjarige post-hbo-opleiding voor ib'ers niet wat voor jou is.

  • Terugblik symposium 25 jaar TaalpuntNL

   Op maandag 24 juni vierden we met auteurs, docenten en belangstellenden 25 jaar TaalpuntNL: de methode Nederlands voor het christelijk voortgezet onderwijs. De naam TaalpuntNL bestaat overigens nog geen 25 jaar; in 1994 werd 'Fundamentaal' ontwikkeld op basis van de geamendeerde kerndoelen. Bij de herziening in 2005 kreeg de methode haar huidige naam.