Vlog zomerschool: ben jij erbij? 16 mei 2019

'Lijkt het jou ook leuk om samen met anderen na te denken over thema's die jou als persoon aangaan en jouw staan in de maatschappij?' Oud-student zomerschool Lianne de Baat vertelt waarom jij je moet inschrijven voor de zomerschool 2019. Ben jij erbij?


In de vlog benoemt Bart Jan Spruyt de verschillende thema's. 'Daarnaast is er heel veel ruimte voor discussie,  debat en gesprekken met elkaar. Er zijn ook excursies zoals naar de St. Jan hier in Gouda.' Lianne vult aan: 'Het gaat niet alleen om inhoud maar het is ook een gezellige week waarin je heel veel mooie contacten opdoet met leeftijdsgenoten'. 

<Lees verder onder de video>

Zomerschool 2019

Voor de vijfde keer organiseert Driestar hogeschool een zomerschool voor christelijke young professionals. Deze zomerschool wordt ondersteund door Erdee Media Groep, RMU en VGS. Met elkaar werk je op een persoonlijke manier aan het vergroten van je maatschappelijke betrokkenheid, denk je na over je christelijke wereldbeeld en onderzoek je hoe je op een verantwoorde manier jouw plek kunt innemen in de maatschappij. Persoonlijke vorming loopt als een rode draad door het programma en wordt gerealiseerd door gesprek, kennisdeling, momenten van persoonlijke reflectie en verwerking. We streven een brede vorming na die op intellectueel, cultureel, geestelijk en maatschappelijk gebied bagage meegeeft.

Inhoud programma

Tijdens deze week geven sprekers uit de politiek, de wetenschap en het maatschappelijk veld interactieve presentaties over diverse onderwerpen. Sprekers zijn dit jaar onder andere dr. Amanda Kluveld (over christen zijn en worden in een seculiere wereld) en prof. dr. Marc de Vries (over de impact van techniek op ons menszijn en hoe we daar als christenen mee kunnen omgaan). Er is ook aandacht voor vorming vanuit het christelijk gedachtengoed door middel van een persoonlijke leerlijn. Ook staat een aantal culturele activiteiten op het programma en is er voldoende mogelijkheid voor onderlinge ontmoeting.

Meer informatie en aanmelden

Bekijk voor meer informatie en om je aan te melden de pagina van de Zomerschool

Meer nieuws

  • Conference Challenges of Ethical Leadership

   Leiders van maatschappelijke organisaties: welkom op de conferentie van donderdag 3 tot en met 5 oktober 2019 in Leuven. Het thema is: The Challenges of Ethical Leadership: Wisdom from the Protestant Tradition.

  • Veiligheid monitoren met Zien!: geef toestemming voor de uitwisseling

   Zien! Leerling 5-8 mag je gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid. Let op: het is belangrijk dat je vóór 1 juli 2019 toestemming geeft voor de uitwisseling van jullie gegevens met de inspectie!

  • Update groepskaart ParnasSys

   Gebruik je de groepskaart in ParnasSys voor het volgen en plannen van je onderwijs? Dan is er goed nieuws! De groepskaart is per 15 mei vernieuwd; nieuwe look, maar ook nieuwe mogelijkheden.

  • Nieuwe data Zien!-experttrajecten

   In twee dagen alles leren over het werken met Zien! en het begeleiden van je team daarin. Dat kan met het experttraject van Zien!

  • Datum literatuurstudiemiddag bekend

   Jaarlijks organiseren we een literatuurstudiemiddag voor alle liefhebbers van literatuur. Volgend cursusjaar zal dit zijn op vrijdagmiddag 27 september.