Veertien groepsleerkrachten gecertificeerd! 28 mei 2019

Op 13 mei 2019 heeft de tweede groep bevoegde groepsleerkrachten onderbouw vmbo-basis/kader hun certificaat in ontvangst mogen nemen. Inschrijving voor het traject 2019-2020 staat nog open tot en met 14 juni!Veel werk is er verricht in iets meer dan een halfjaar tijd. Lessenseries, kritische literatuurverkenningen, wiskunde opdrachten, een prentenboekles in de praktijk, een portfolio met reflectie op het gehele traject en toen het eindassessment op maandag 15 april dat werd afgesloten met een gezellig etentje in het centrum van Gouda.

Op maandagavond 13 mei heeft de tweede groep bevoegde groepsleerkrachten onderbouw vmbo-basis/kader hun certificaat in ontvangst mogen nemen. Wat was het weer een mooi traject en wat zijn de leerkrachten gegroeid! De een snapt eindelijk wat van wiskunde, de ander heeft ervaren wat dyslexie voor een leerling betekent en weet daar nu veel beter op af te stemmen.  

We feliciteren alle leerkrachten met het behaalde succes en we feliciteren de scholen met deze geweldige, gedreven docenten! 

vmbo-groepsleerkracht-groepsfoto.png

We zien uit naar het volgende traject dat in september 2019 zal starten. Leraren die dit traject willen volgen, kunnen zich tot uiterlijk 14 juni inschrijven via de website.

Vragen over het traject kunnen worden gesteld aan de coördinator, Karen Dammers.

Meer nieuws

  • Verdeeldheid over het afschaffen van toelatingstoetsen op de pabo

   In diverse media is gesuggereerd dat de toelatingstoetsen voor de pabo worden afgeschaft. Minister Van Engelshoven heeft in een overleg met de Tweede Kamer duidelijk gemaakt dat daar op dit moment geen sprake van is.

  • Driestar educatief neemt deel aan stadsdebat Gouda

   Hoe gaan we als samenleving om met opvattingen die als strijdig worden gezien met de democratie? Wat is het effect daarvan op de cohesie in de stad en wat zijn gevolgen voor polarisatie?

  • Driestaferelen in vijf bedrijven

   De reünie op 7 september was dé aftrap voor het jubileumjaar van ‘De Driestar’. 75 jaar Driestar levert genoeg leuke, ontroerende of gewoon interessante verhalen op. Neem het verhaal van Arie van Groningen student pedagogische academie De Driestar(1973-1976), achtereenvolgens onderwijsadviseur en docentenopleider bij Driestar educatief (2002 tot heden).

  • Leraren bedankt!

   Afgelopen zaterdag was het de Dag van de leraar! Om leraren een beetje extra in het zonnetje te zetten gingen we vrijdag langs bij basisschool De Wartburg in Woudenberg.

  • Vier nieuwe uitgaven in onze webwinkel

   Vier nieuwe uitgaven in onze webwinkel