Terugblik Samen leren-studiemiddag Geplaatst op 29 november 2018

Tijdens de Samen leren-studiemiddag in Gouda zijn we vooral met elkaar bezig geweest rondom het thema Echte ontmoeting in een gesprek. Hoe voer je een reflectief gesprek met jouw leerlingen, collega’s of met aanstaande leraren? Trainers Rudy Vandamme en Gerda Harrewijn gaven ons tips! William Meuleman, projectleider SAM, blikt terug op de dag.

William Meuleman: “Voor ons is het thema Echte ontmoeting in een gesprek heel belangrijk binnen het partnerschap Samen in ontwikkeling. Met name speelt hier regelmatig de vraag op hoe je de ontmoeting in het gesprek kunt vasthouden.”
 
De Samen leren-dagen zijn bedoeld voor iedereen die bij Samen in ontwikkeling (SAM) betrokken is: studenten, leraren, leerkringleden, docenten Driestar hogeschool, onderwijsadviseurs, directeuren, schoolopleiders en mentoren van SAM-scholen en scholen die werkplekleeromgeving bieden aan aanstaande leraren die de SAM-route volgen, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom!

William Meuleman: “In de vorm van deze middag zat ook echt de ontmoeting verweven. Dat zag je doordat we in een arena-opstelling met elkaar aan het werk waren. Dat zag je dat doordat na de pauze in groepjes van drie uit een gingen waar een schoolopleider of een instituutsopleider samen met een mentor en een aanstaande leraar of een al zittende leraar echt samen gingen oefenen om de ontmoeting in het gesprek vorm te geven. En dat past heel erg bij samen in ontwikkeling. Dat past heel erg bij daar waar we voor staan, we willen namelijk samen leren, we willen samen ontwikkelen, we willen samen groeien. “
 
Wil jij een studiedag van Samen Leren bijwonen? We organiseren studiemiddagen in Veenendaal, Goes en Zwolle.

 

Meer nieuws

  • Vacature toetsontwikkelaar voor TaalpuntNL

   Voor de herziening van methode TaalpuntNL is Driestar onderwijadvies op zoek naar een toetsontwikkelaar. Momenteel worden deel 4 BB, KB en GT/Mavo herzien. Herken jij je in onderstaande vacature? Solliciteer snel!

  • Waardenvorming moet antwoord zijn op beeldcultuur

   Wat we ook van de huidige cultuur vinden, we moeten onze jongeren leren om daarmee wijs en bewust om te gaan. Dat schrijft Sjaak Jacobse, onderwijsadviseur Mediawijsheid, in het Reformatorisch Dagblad.

  • Kijk het debat tussen Kees van der Staaij en Thierry Baudet live mee!

   Vuurwerk tijdens deze eerste ‘Nacht van Gouda’! We verwachten een spetterend debat tussen twee vooraanstaande politici: Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, en Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP. Kijk live mee via de livestream.

  • Breng het vak Engels op een hoger plan met de cursus coördinator Engels

   Er gaat weer een nieuwe cursus coördinator Engels van start! Tijdens vier cursus- en twee terugkomavonden adviseren onze onderwijsadviseurs je over de positie van Engels op jouw school. Misschien is jouw school al goed bezig. Misschien gebeurt er nog weinig. Deze kleinschalige cursus heeft oog en advies voor beide scholen.

  • ZIEN!vo goedgekeurd voor monitoring sociale veiligheid

   Scholen voor voortgezet onderwijs mogen vanaf het huidige schooljaar (2018-2019) de leerlingvragenlijst van ZIEN!vo gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid. De inspectie heeft daar toestemming voor gegeven. Dat is goed nieuws voor scholen die de lijst al gebruiken, en voor scholen die op zoek zijn naar een kwalitatief goede vragenlijst!