Studenten Master Christian Education in Gouda Geplaatst op 30 november 2018

Deze week is een bijzondere week bij Driestar Christian University. De eerste officiële lesdagen van de internationale master Christian Education zijn gestart. De studenten zijn in september al begonnen aan de online colleges.

Deze week zijn de studenten in Gouda voor het ‘on campus seminar’. Twee weken lang werken ze aan onderzoek, Christian education and worldview, en hun persoonlijk groei, door inspirerende colleges van onder andere Trevor Cooling (Engeland) en Bram De Muynck.

Driestar Christian University is trots op deze mijlpaal en we zijn blij dat we de eerste studenten mogen ontvangen. Wat ons betreft een uniek moment voor Driestar Christian University.

De Master Christian Education is onderdeel van de Master Learning and Innovation. Meer informatie hierover vind je op de opleidingspagina.
 
Leestip: RD artikel 'Christelijk onderwijs is meer dan een dagopening of een Bijbelverhaal'. 

Meer nieuws

  • ParnasSys en Konnect verbinden kinderopvang en basisonderwijs

   ParnasSys en Konnect kiezen voor samenwerking tussen de kinderopvang en het basisonderwijs. Beide partijen verbinden hun systemen, waarmee ze het delen van kennis, de overdracht van kinderopvang naar het basisonderwijs en het stimuleren van talent gemakkelijker maken.

  • Vijf tips in de begeleiding van niet-Nederlandse kinderen in de klas

   Een niet-Nederlands kind in je klas kan voor je gevoel soms lastig zijn. Want hoe begeleid je deze kinderen als ze de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken? Op basis van het onderzoek naar werkzame factoren in de begeleiding van vluchtelingenkinderen in het basisonderwijs, geven we je vijf belangrijke conclusies.

  • Student Engels presenteert onderzoek op internationaal congres

   Invidividueel vrij lezen tijdens iedere Engelse les verbetert de leesvaardigheid van leerlingen. Henk Bakker, inmiddels alumnus van de tweedegraadsopleiding Engels, presenteerde zijn onderzoek hieraan tijdens een internationale conferentie bij de universiteit van Duisburg-Essen (Duitsland).

  • Handtekening overname CPS door Driestar educatief gezet

   28 november 2018 vond de officiële overname van CPS door Driestar educatief plaats. In Amersfoort zetten Jan Telgen (bestuurder), Rens Rottier en Robert Zoutendijk (bestuurders Driestar educatief) hun handtekening onder de notariële akte.

  • Studenten International Class gediplomeerd!

   Studenten uit diverse landen studeerden drie maanden aan Driestar hogeschool om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen op het gebied van christelijk onderwijs. Met de opgedane kennis hopen ze bij te kunnen dragen aan een beter onderwijsklimaat en een betere toekomst voor kinderen in hun land.