Startschot International Class 2018 gegeven! Geplaatst op 12 september 2018

Op 5 september is de International Class van 2018 weer van start gegaan! Twaalf studenten uit vijf verschillende landen richten zich de komende tijd op christelijk onderwijs en wat het inhoudt om een christelijke docent te zijn.

De International Class is op 4 en 5 september jl. van start gegaan met een eerste introductieweek waarin de studenten kennis met elkaar maakten en waarin de eerste colleges zijn gestart. Voor zeven Internationale studenten, uit Indonesië, Ghana, Roemenië en Nepal, en vijf van onze eigen pabostudenten is een bijzondere periode aangebroken.

Visie op christelijk onderwijs

Samen met elkaar en onder begeleiding van docenten en medewerkers van Driestar hogschool leren ze meer over het belang van christelijk onderwijs en leiderschap en worden ze zich bewust van hun eigen ideeën en visies op onderwijs. Wat houdt het in om een christelijke docent te zijn, hoe praktiseer ik mijn ideeën en hoe breng ik dat zo goed mogelijk over en hoe leeft dit in de verschillende contexten? Deze en andere vragen staan de komende periode centraal staan voor de studenten.

In de komende tijd stellen wij de studenten aan jullie voor en vertellen ze meer over hun ervaringen, dus houd deze website goed in de gaten.

We wensen alle studenten heel veel succes tijdens de International Class! Wil je weten of jij ook kunt deelnemen aan de International Class? Neem een kijkje op de pagina.

Meer nieuws

  • Samen met het jonge kind

   Kleuters kunnen jou geweldig nadoen, dus geef ze iets geweldigs om na te doen. Hoe we op een gewone lesdag mooie dingen leerden.

  • Meer door minder. De boodschap van een nieuwe lector.

   De installatie van Piet Murre tot lector ‘Schoolvakken en didactiek’ op donderdagmiddag 11 april 2019 is ingebed in een symposium met mensen uit het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Mooi, want daar gaat het om: Piet wil vanuit het onderzoekscentrum een bijdrage aan de praktijk leveren.

  • Data evenementen Driestar onderwijsadvies bekend!

   Goede sprekers, praktische toerusting voor je vak, interessante ontmoetingen en goede zorg. Dat zijn de ingrediënten van een onderwijssymposium in Gouda. Hierbij de data voor 2019-2020.

  • Vlog: De kracht van games

   Herkenbaar? Je roept de kinderen na een korte pauze weer tot de orde, maar bij een groepje jongens moet je drie keer zeggen dat de les weer verder gaat. Ze zijn in een verhitte discussie gewikkeld. Waar hebben ze het over? En waarom wordt een deel van de klas hierdoor buitengesloten?

  • Een hele klas vol leerlingen met dyslexie

   Driestar educatief organiseert op 7 mei opnieuw vier regionale dyslexiebelevingsavonden voor ouders, leerkrachten en ib’ers van kinderen met dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?