Startschot International Class 2018 gegeven! Geplaatst op 12 september 2018

Op 5 september is de International Class van 2018 weer van start gegaan! Twaalf studenten uit vijf verschillende landen richten zich de komende tijd op christelijk onderwijs en wat het inhoudt om een christelijke docent te zijn.

De International Class is op 4 en 5 september jl. van start gegaan met een eerste introductieweek waarin de studenten kennis met elkaar maakten en waarin de eerste colleges zijn gestart. Voor zeven Internationale studenten, uit Indonesië, Ghana, Roemenië en Nepal, en vijf van onze eigen pabostudenten is een bijzondere periode aangebroken.

Visie op christelijk onderwijs

Samen met elkaar en onder begeleiding van docenten en medewerkers van Driestar hogschool leren ze meer over het belang van christelijk onderwijs en leiderschap en worden ze zich bewust van hun eigen ideeën en visies op onderwijs. Wat houdt het in om een christelijke docent te zijn, hoe praktiseer ik mijn ideeën en hoe breng ik dat zo goed mogelijk over en hoe leeft dit in de verschillende contexten? Deze en andere vragen staan de komende periode centraal staan voor de studenten.

In de komende tijd stellen wij de studenten aan jullie voor en vertellen ze meer over hun ervaringen, dus houd deze website goed in de gaten.

We wensen alle studenten heel veel succes tijdens de International Class! Wil je weten of jij ook kunt deelnemen aan de International Class? Neem een kijkje op de pagina.

Meer nieuws

  • Ik zie je glimmen!

   “It’s not what you do, it’s how much love you put into the doing.” (Moeder Theresa, 1910-1997). Ik moest eraan denken bij het verhaal van Caroline, een van de studenten van de post-hbo-opleiding Jonge kind. Bij haar diplomering vertelt ze iets over de opbrengst van deze studie.

  • Nieuwe cursus dyslexie: 'continuüm van zorg remediëren'

   Myrthe gaat blij naar huis. Vandaag heeft ze eindelijk een zeven gehaald voor spelling! De afgelopen maanden heeft ze extra begeleiding gekregen van juf Jasmijn. Drie keer per week heeft ze geoefend met lastige regels. Wat zullen papa en mama trots op haar zijn!

  • Drie redenen om de Conference Primary English te bezoeken

   Enthousiaste sprekers en workshopleiders staan klaar om tijdens de Conference Primary English hun publiek mee te nemen in de wereld van Engels voor jonge kinderen. Deelnemer van vorig jaar: “Met de tips die ik kreeg in de workshop kon ik direct de volgende dag aan de slag.”

  • Snuffelen aan het telefoontoestel

   ‘Wat kun je met een smartphone allemaal doen?’ De kinderen van groep 1 van de Koningin Wilhelminaschool in Zoetermeer hoeven daar niet lang over na te denken. ‘Kijken of het gaat regenen.’ ‘Een appje sturen.’ ‘Een selfie maken.’ De school gebruikt de Stapp-methode om de kinderen te leren kritisch en wijs om te gaan met nieuwe media. DRS Magazine woonde een les bij.

  • Mooie scores voor lvo-studenten bij landelijke kennistoetsen

   Studenten van de lerarenopleidingen voortgezet onderwijs bij Driestar hogeschool scoren goed op de landelijke kennistoetsen in december. Bij meerdere vakken is de score 100%!