Startschot International Class 2018 gegeven! Geplaatst op 12 september 2018

Op 5 september is de International Class van 2018 weer van start gegaan! Twaalf studenten uit vijf verschillende landen richten zich de komende tijd op christelijk onderwijs en wat het inhoudt om een christelijke docent te zijn.

De International Class is op 4 en 5 september jl. van start gegaan met een eerste introductieweek waarin de studenten kennis met elkaar maakten en waarin de eerste colleges zijn gestart. Voor zeven Internationale studenten, uit Indonesië, Ghana, Roemenië en Nepal, en vijf van onze eigen pabostudenten is een bijzondere periode aangebroken.

Visie op christelijk onderwijs

Samen met elkaar en onder begeleiding van docenten en medewerkers van Driestar hogschool leren ze meer over het belang van christelijk onderwijs en leiderschap en worden ze zich bewust van hun eigen ideeën en visies op onderwijs. Wat houdt het in om een christelijke docent te zijn, hoe praktiseer ik mijn ideeën en hoe breng ik dat zo goed mogelijk over en hoe leeft dit in de verschillende contexten? Deze en andere vragen staan de komende periode centraal staan voor de studenten.

In de komende tijd stellen wij de studenten aan jullie voor en vertellen ze meer over hun ervaringen, dus houd deze website goed in de gaten.

We wensen alle studenten heel veel succes tijdens de International Class! Wil je weten of jij ook kunt deelnemen aan de International Class? Neem een kijkje op de pagina.

Meer nieuws

  • Profiel van een christelijke leraar

   De schoolloopbaan van kinderen is een lange reis. Leraren trekken daarbij als gids met hen mee. Ze zijn dus zelf ook pelgrim. Met deze beelden tekent Bram de Muynck op uitnodigende wijze het karakter en profiel van een christelijke leraar.

  • Ben jij al uitgetoetst?

   Nederland is een echt toetsland. Er is nauwelijks een opleiding te vinden waar men cursisten klaarstoomt zonder toetsen. Zowel docenten als leerlingen lijken het als het summum van de opleiding te zien. Over het fenomeen toetsen valt echter wel één en ander te zeggen.

  • ROV congres: “Ouders Verbinden!?”

   Ouders en opvoeders zijn welkom op het vierde ROV congres op donderdag 8 november. Aan de hand van een interessant lezingenprogramma en verschillende workshops wordt er gesproken over het thema ‘Ouders verbinden?!’.

  • Positieve beoordeling NIO

   De Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO), is onlangs positief beoordeeld door de COTAN. De test is beschikbaar voor onder andere de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs!

  • Bouw aan spel in jouw klas

   ‘Er moet een schuin dak op, want daar slaapt ook nog iemand’, zegt Ella. De leerkracht doet voor hoe het dak stevig wordt. In de bouwhoek wordt geleerd! Maar hoe krijg je meer inzicht op de kwaliteit van spelontwikkeling?