Samen met het jonge kind 18 april 2019

Kleuters kunnen jou geweldig nadoen, dus geef ze iets geweldigs om na te doen. Hoe we op een gewone lesdag mooie dingen leerden.

Afgelopen week hebben we in Gouda weer een prachtige moduledag gehad van de post-hbo-opleiding Jonge kind. Een dag waar we allemaal energie van kregen, omdat we het hart raakten van het onderwijs.

Levensweg

We leerden hoe belangrijk het is een veilige basis te bieden aan onze kleuters. En hoe groot de rol is die we spelen in hun leven. Als leerkrachten mogen we op de levensweg van onze leerlingen een klein stukje met hen optrekken. Juist in de levensfase van onze kleuters leren ze dat de wereld groter is dan zijzelf en gaan ze de wereld anders leren kennen en ontdekken. En dan doen ze vaak aan de hand van jouw voorbeeld. Hoe mooi dat jij als kleuterleerkracht daar dan in mee mag gaan en samen met hen op onderzoek kan gaan. Het was geweldig om daar samen over na te denken en elkaar te inspireren vanuit onze eigen lespraktijk.
 
Krijg je ook zin in onze opleiding? Kijk dan hier voor meer informatie en schrijf je in!
20190415_134403.png
20190415_134450.png
20190415_134722.png

Meer nieuws

  • Conference Challenges of Ethical Leadership

   Leiders van maatschappelijke organisaties: welkom op de conferentie van donderdag 3 tot en met 5 oktober 2019 in Leuven. Het thema is: The Challenges of Ethical Leadership: Wisdom from the Protestant Tradition.

  • Veiligheid monitoren met Zien!: geef toestemming voor de uitwisseling

   Zien! Leerling 5-8 mag je gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid. Let op: het is belangrijk dat je vóór 1 juli 2019 toestemming geeft voor de uitwisseling van jullie gegevens met de inspectie!

  • Update groepskaart ParnasSys

   Gebruik je de groepskaart in ParnasSys voor het volgen en plannen van je onderwijs? Dan is er goed nieuws! De groepskaart is per 15 mei vernieuwd; nieuwe look, maar ook nieuwe mogelijkheden.

  • Nieuwe data Zien!-experttrajecten

   In twee dagen alles leren over het werken met Zien! en het begeleiden van je team daarin. Dat kan met het experttraject van Zien!

  • Datum literatuurstudiemiddag bekend

   Jaarlijks organiseren we een literatuurstudiemiddag voor alle liefhebbers van literatuur. Volgend cursusjaar zal dit zijn op vrijdagmiddag 27 september.