Leraren bedankt! 7 oktober 2019

Afgelopen zaterdag was het de Dag van de leraar! Om alle leraren nog eens extra te bedanken gingen we vrijdag langs bij basisschool De Wartburg in Woudenberg en werden vandaag in Gouda al onze eigen docenten en studenten in het zonnetje gezet.


In alle vroegte rolden we de rode loper uit voor de ingang van de school in Woudenberg. We hingen een mooie banner op en wachtten tot alle docenten nietsvermoedend op hun werk zouden aankomen.

Wartburg-Woudenberg-6-jpg.png
Onder luid applaus van kinderen en hun ouders liepen de docenten iets na achten over de rode loper de school binnen, waar ze uit handen van Annelies Kraaiveld, de manager van de pabo bij Driestar hogeschool, een taart overhandigd kregen met de bijbehorende felicitaties.

Wartburg-Woudenberg-2.jpg
Na een dankwoord voor hun werk, en het uitdelen van een kleine goodiebag en een 'Power Juf' of 'Power Meester' button maakten we snel een groepsfoto, omdat hun werk ook op deze speciale dag gewoon doorgaat! Directeur René de Korte: “Geweldige actie! Fijn om ons mooie beroep op deze manier onder de aandacht te brengen.”

Kijk hieronder voor een videoimpressie van deze verrassingsactie!
 

Na afloop werd de rode loper weer ingeladen en vanochtend in Gouda weer uitgeladen om ook onze eigen docenten en toekomstig docenten te bedanken voor hun werk en te feliciteren met de dag van de leraar. De buttons werden uitgedeeld en er werden selfies gemaakt en gedeeld met de hashtag #PowerJuf of #PowerMeester. Voor iedereen was er bovendien een lekkere traktatie geregeld!

DSC07046.jpg
DSC07016.jpg
DSC07084.jpg

Meer nieuws

  • Maak kennis met Dirk Verweij

   Sinds 1 oktober is Dirk Verweij als nieuwe manager gestart bij Driestar onderwijsadvies, naast Marian Ruitenberg. In dit bericht stelt hij zich voor.

  • Hoge tevredenheid dyslexiebehandeling

   Driestar educatief heeft de uitslag van het cliënttevredenheidsonderzoek van Parantion binnen gekregen. Opnieuw zijn ouders zeer tevreden over onze diagnostiek en behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie. Daar zijn we als organisatie dankbaar voor. We vroegen Elienne Kik, moeder van Thomas die recent zijn behandeling afrondde, om een reactie.

  • Onderzoek naar leermiddelen

   In cursusjaar 2018-2019 peilden we de behoeften omtrent leermiddelen onder docenten in het reformatorisch VO. De vragenlijst werd ingevuld door 236 respondenten. Uit hun antwoorden blijkt dat het overgrote deel van de docenten behoefte heeft aan een complete methode. Aan minder traditionele werkvormen is minder behoefte.

  • Driestar educatief op Kuysersconferentie

   Van 3 tot en met 5 oktober bezochten Bram de Muynck, Bram Kunz en Piet Murre de tweejaarlijkse Kuyersconferentie in Grand Rapids (VS). Bij deze conferentie komen leraren, opleiders en onderzoekers samen om onderzoek en inzichten met elkaar te delen. Het thema van dit jaar was ‘Shaping Christian Learning’.

  • Waarom Berta en Bernhard deelnamen aan de Zomerschool

   Allebei zijn ze werkzaam bij Driestar educatief, en allebei deden ze mee aan de Zomerschool voor christelijke young professionals. De Zomerschool wordt al jaren georganiseerd door Driestar hogeschool, Erdee Media Groep, VGS en RMU. Berta Keuken en Bernhard van der Knijff blikken terug. “Het heeft me aangezet tot dieper nadenken over dingen.”