Inschrijving traject groepsleerkracht vmbo geopend Geplaatst op 26 april 2018

Heb jij een pabodiploma en geef je les aan de onderbouw vmbo-basis/kader, of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Driestar hogeschool biedt een opscholingstraject aan waarmee je in korte tijd een beperkte bevoegdheid groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader kunt behalen.

Afgelopen cursusjaar hebben 15 vo-docenten deelgenomen aan het opscholingstraject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader bij Driestar hogeschool. In september 2018 start dit traject opnieuw!

Inhoud traject

Het traject is speciaal opgezet voor pabo-gediplomeerden die nu volgens de wet onbevoegd lesgeven in de onderbouw van vmbo-basis/kader. De overheid wil dat zij een bevoegdheid halen. Met dit traject kan in een half jaar tijd deze bevoegdheid worden behaald.
 
Tijdens dit traject wordt ingegaan op het pedagogisch-didactische deel met een focus op de leerlingen van onderbouw vmbo-basis/kader. Daarnaast verdiep je je in de vakinhoud en vakdidactiek Nederlands en wiskunde. Ook wordt een keuze gemaakt uit de profielen Engels, Mens & maatschappij of Mens & natuur. De vakken die vallen binnen Mens & maatschappij zijn: aardrijkskunde, economie, geschiedenis, maatschappijleer. De vakken die vallen binnen Mens & natuur zijn: biologie, natuurkunde, scheikunde.
 
In tegenstelling tot veel andere hogescholen hebben cursisten bij Driestar hogeschool een beperkt aantal maandagen college in Gouda. Daarnaast is er zelfstudie door middel van het uitvoeren van verschillende praktijkopdrachten. Driestar educatief is een hogeschool met een christelijke identiteit. Vanuit die identiteit wordt invulling gegeven aan de colleges en begeleiding.

Meer informatie en inschrijven  

Ga voor meer informatie over het traject naar de opleidingspagina. Inschrijven kan via ons digitale inschrijfformulier tot en met vrijdag 8 juni 2018. Na deze datum zullen cursisten worden uitgenodigd voor een intakegesprek op donderdag 5 juli 2018.
 
Heb je vragen over dit traject? Neem dan gerust contact op met Karen Dammers.

Meer nieuws

  • Projectkoffers met korting

   Van 10 tot en met 14 december is het de 'week van de mediatheek'. Doe je als abonnee in deze week een aanvraag voor een projectkoffer, dan vinden wij dat heel leuk, maar het kan voor jou ook extra voordelig zijn.

  • Eenvoudig experimenteren met elektronica

   Elektriciteit is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch ervaren veel leerkrachten een drempel om met elektriciteit aan de slag te gaan in de klas. Ze denken misschien dat ze daar zelf niet technisch genoeg voor zijn.

  • ParnasSys en Konnect verbinden kinderopvang en basisonderwijs

   ParnasSys en Konnect kiezen voor samenwerking tussen de kinderopvang en het basisonderwijs. Beide partijen verbinden hun systemen, waarmee ze het delen van kennis, de overdracht van kinderopvang naar het basisonderwijs en het stimuleren van talent gemakkelijker maken.

  • Vijf tips in de begeleiding van niet-Nederlandse kinderen in de klas

   Een niet-Nederlands kind in je klas kan voor je gevoel soms lastig zijn. Want hoe begeleid je deze kinderen als ze de Nederlandse taal niet of onvoldoende spreken? Op basis van het onderzoek naar werkzame factoren in de begeleiding van vluchtelingenkinderen in het basisonderwijs, geven we je vijf belangrijke conclusies.

  • Student Engels presenteert onderzoek op internationaal congres

   Invidividueel vrij lezen tijdens iedere Engelse les verbetert de leesvaardigheid van leerlingen. Henk Bakker, inmiddels alumnus van de tweedegraadsopleiding Engels, presenteerde zijn onderzoek hieraan tijdens een internationale conferentie bij de universiteit van Duisburg-Essen (Duitsland).