Inschrijving geopend Traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader 10 april 2019

Heb jij een pabodiploma en geef je les aan de onderbouw vmbo-basis/kader, of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Driestar hogeschool biedt een opscholingstraject aan waarmee je in korte tijd een beperkte bevoegdheid groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader kunt behalen.

In september 2019 start het opscholingstraject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader voor de derde keer bij Driestar hogeschool.

Inhoud traject

Het traject is speciaal opgezet voor pabo-gediplomeerden die nu volgens de wet onbevoegd lesgeven in de onderbouw van vmbo-basis/kader. De overheid wil dat zij een bevoegdheid halen. Met dit traject kan in een half jaar tijd deze bevoegdheid worden behaald.
 
Tijdens dit traject wordt ingegaan op het pedagogisch-didactische deel met een focus op de leerlingen van onderbouw vmbo-basis/kader. Daarnaast verdiep je je in de vakinhoud en vakdidactiek Nederlands en wiskunde. Ook wordt een keuze gemaakt uit de profielen Engels, Mens & maatschappij of Mens & natuur. De vakken die vallen binnen Mens & maatschappij zijn: aardrijkskunde, economie, geschiedenis en maatschappijleer. De vakken die vallen binnen Mens & natuur zijn: biologie, natuurkunde en scheikunde.
 
In tegenstelling tot veel andere hogescholen hebben studenten bij Driestar hogeschool maar een beperkt aantal dagen college. Daarnaast is er zelfstudie door middel van het uitvoeren van verschillende praktijkopdrachten. Driestar hogeschool is een hogeschool met een christelijke identiteit. Vanuit die identiteit wordt invulling gegeven aan de colleges en begeleiding.

Inschrijven  

Ga voor meer informatie over het traject naar de opleidingspagina. Inschrijven kan via ons digitale inschrijfformulier tot en met vrijdag 14 juni 2019. Na deze datum zul je worden uitgenodigd voor een intakegesprek op maandag 1 juli 2019.
 
Heb je vragen over dit traject? Neem dan gerust contact op met de coördinator van dit traject, Karen Dammers.
 

Meer nieuws

  • Buiten schilderen

   Wist je dat verftubes hebben gezorgd voor een kentering in de kunstgeschiedenis? Niet alleen die tubes uiteraard, maar de uitvinding daarvan heeft wel een belangrijke rol gespeeld.

  • Uitslag Studiekeuze123 - 81% (zeer) tevreden!

   Ruim de helft van de eerstejaars studenten krijgt spijt van zijn studiekeuze. Met Studiekeuze123.nl neemt het hoger onderwijs actie om te zorgen voor betrouwbare en objectieve informatie. De uitslagen voor dit jaar zijn weer bekend.

  • Cadeautip voor leerlingen 10-14 jaar en ouder

   Op zoek naar een boekje om aan de leerlingen van jouw school mee te geven, bijvoorbeeld als cadeau voor het examen of voor het afscheid van groep 8? Denk eens aan het boek "Waarom ben jij gereformeerd? De geloofsbelijdenis voor tieners." Het boek legt in eenvoudige taal belangrijke delen van de Nederlandse Geloofdsbelijdenis uit.

  • Voorwaarden inzet BOUW! ONL, op zorgniveau 3

   BOUW! is een uniek computergestuurd interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 kunnen worden voorkomen.

  • NIEUW - Prentenboek Stijn blust de brand

   Stijn wil graag filmpjes kijken op de tablet, maar mama vindt dat nu niet goed. Boos gaat hij naar buiten: saai! Dan is daar Isa, die een leuk plan heeft…