Hbo-opleiding CGO binnen Driestar hogeschool 29 mei 2019

Driestar educatief en de Cursus Godsdienstonderwijs (CGO) intensiveren de samenwerking met het doel de hbo-opleiding tot docent godsdienstonderwijs voor het voortgezet onderwijs duurzaam te versterken. CGO blijft verantwoordelijk voor de inhoudelijke vakken van deze opleiding.

CGO is van plan genoemde opleiding (accreditatie) over te dragen aan Driestar hogeschool. Dit gebeurt met behoud van de wijze waarop de vakken nu gegeven worden: Driestar educatief blijft in de nieuwe samenwerking het pedagogisch-didactische deel van de opleiding verzorgen en neemt bij CGO de Bijbels-theologische vakken af.
Deze constructie biedt meerwaarde voor beide organisaties en voor het reformatorisch onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Dit waarborgt de continuïteit van deze opleiding. Om de opleiding ook financieel een stevige basis te geven zal een bekostigingsaanvraag ingediend worden bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
 
Het is het voornemen om de lerarenopleiding docent godsdienstonderwijs in te bedden in de verschillende Opleidingsscholen waar Driestar hogeschool in participeert. De toekomstige docent wordt via de opleidingsschool voor het praktijkgedeelte opgeleid op de school waar hij of zij werkt of stageloopt. Met de voorgenomen toevoeging van de opleiding tot docent godsdienstonderwijs aan de opleidingsscholen wordt een tot nu toe ontbrekende schakel ingevuld. Deze gewaardeerde opleidingsroute kan in de nieuwe situatie ook gebruikt worden voor een van de kernvakken van het reformatorisch onderwijs: godsdienstige of levensbeschouwelijke vorming.
De samenhang met de andere opleidingen op hbo-niveau die CGO biedt, blijft hierbij behouden.
 
Driestar educatief en CGO werken sinds 2004 samen in het pedagogisch-didactisch programma van de lerarenopleiding en leiden studenten op die in (en buiten) het reformatorisch onderwijs zeer gewaardeerd worden.

Meer nieuws

  • Buiten schilderen

   Wist je dat verftubes hebben gezorgd voor een kentering in de kunstgeschiedenis? Niet alleen die tubes uiteraard, maar de uitvinding daarvan heeft wel een belangrijke rol gespeeld.

  • Uitslag Studiekeuze123 - 81% (zeer) tevreden!

   Ruim de helft van de eerstejaars studenten krijgt spijt van zijn studiekeuze. Met Studiekeuze123.nl neemt het hoger onderwijs actie om te zorgen voor betrouwbare en objectieve informatie. De uitslagen voor dit jaar zijn weer bekend.

  • Cadeautip voor leerlingen 10-14 jaar en ouder

   Op zoek naar een boekje om aan de leerlingen van jouw school mee te geven, bijvoorbeeld als cadeau voor het examen of voor het afscheid van groep 8? Denk eens aan het boek "Waarom ben jij gereformeerd? De geloofsbelijdenis voor tieners." Het boek legt in eenvoudige taal belangrijke delen van de Nederlandse Geloofdsbelijdenis uit.

  • Voorwaarden inzet BOUW! ONL, op zorgniveau 3

   BOUW! is een uniek computergestuurd interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 kunnen worden voorkomen.

  • NIEUW - Prentenboek Stijn blust de brand

   Stijn wil graag filmpjes kijken op de tablet, maar mama vindt dat nu niet goed. Boos gaat hij naar buiten: saai! Dan is daar Isa, die een leuk plan heeft…