Hbo Keuzegids 2019: Driestar hogeschool hoort bij beste van Nederland Geplaatst op 4 oktober 2018

Diverse opleidingen van Driestar hogeschool behoren bij de beste opleidingen van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2019 die deze week uitkomt.

De Pedagogiek-opleiding krijgt zelfs het predicaat topopleiding, de lerarenopleidingen Nederlands, Economie en Duits eindigen allemaal in de landelijke top-drie. Ook de pabo-opleiding scoort met een vierde plek in de landelijke ranking goed. Arjan van Tol, opleidingsmanager Driestar hogeschool: “Dit is een mooie erkenning van studenten voor ons docententeam: zij staan met veel bezieling voor de klas om onze studenten voor te bereiden op hun toekomst!”

 
De Keuzegids Hbo 2019 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie in Leiden. De gids bevat een systematische kwaliteitsvergelijking van verwante opleidingen in het hoger onderwijs. De kwaliteitsvergelijkingen van de Keuzegids zijn gebaseerd op studiesuccescijfers, studentenoordelen en de keuring van de NVAO. Ook de opleidingen van Driestar hogeschool worden meegenomen in dit onderzoek.

Waardering

De Driestar-studenten Nederlands, Economie en Duits zijn enthousiast over hun docenten, de manier van toetsen en beoordelen en de faciliteiten zoals ICT en lesruimtes. Wim Westenberg, opleidingsmanager Driestar hogeschool: “De inhoud van ons curriculum wordt ook hoog gewaardeerd, iets waar we als team flink in hebben geïnvesteerd de afgelopen jaren. Het is mooi om te zien dat studenten onze passie en inzet waarderen door een goede beoordeling te geven. Als kleine hogeschool zetten we hiermee grote prestaties neer, iets waar we dankbaar voor mogen zijn.”

Topopleiding

De Hbo-opleiding Pedagogiek komt met 82 punten op een gedeelde eerste plek, samen met Hogeschool Zeeland. De hoge score komt doordat studenten zowel vaardigheden, voorbereiding loopbaan, docenten en contacturen goed beoordelen. De hoogste waardering is voor de curriculuminhoud en de manier van beoordelen.

Meer nieuws

  • Vacature toetsontwikkelaar voor TaalpuntNL

   Voor de herziening van methode TaalpuntNL is Driestar onderwijadvies op zoek naar een toetsontwikkelaar. Momenteel worden deel 4 BB, KB en GT/Mavo herzien. Herken jij je in onderstaande vacature? Solliciteer snel!

  • Waardenvorming moet antwoord zijn op beeldcultuur

   Wat we ook van de huidige cultuur vinden, we moeten onze jongeren leren om daarmee wijs en bewust om te gaan. Dat schrijft Sjaak Jacobse, onderwijsadviseur Mediawijsheid, in het Reformatorisch Dagblad.

  • Kijk het debat tussen Kees van der Staaij en Thierry Baudet live mee!

   Vuurwerk tijdens deze eerste ‘Nacht van Gouda’! We verwachten een spetterend debat tussen twee vooraanstaande politici: Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, en Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP. Kijk live mee via de livestream.

  • Breng het vak Engels op een hoger plan met de cursus coördinator Engels

   Er gaat weer een nieuwe cursus coördinator Engels van start! Tijdens vier cursus- en twee terugkomavonden adviseren onze onderwijsadviseurs je over de positie van Engels op jouw school. Misschien is jouw school al goed bezig. Misschien gebeurt er nog weinig. Deze kleinschalige cursus heeft oog en advies voor beide scholen.

  • ZIEN!vo goedgekeurd voor monitoring sociale veiligheid

   Scholen voor voortgezet onderwijs mogen vanaf het huidige schooljaar (2018-2019) de leerlingvragenlijst van ZIEN!vo gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid. De inspectie heeft daar toestemming voor gegeven. Dat is goed nieuws voor scholen die de lijst al gebruiken, en voor scholen die op zoek zijn naar een kwalitatief goede vragenlijst!