En dan ben je leraar 14 februari 2019

Ken jij iemand die ook geknipt is voor het onderwijs? Attendeer hem of haar op de nieuwe campagne Uurtje voor de klas!

We zijn op zoek naar meer leraren voor het christelijk-reformatorisch onderwijs. Om mensen te laten ervaren hoe mooi het vak van leraar is, openen 100 christelijke scholen in het primair en voortgezet onderwijs tussen 4 en 15 maart 2019 hun deuren voor iedereen die het leuk vindt om een uurtje voor de klas te staan.
 
Onder de noemer ‘Uurtje voor de klas’ kunnen geïnteresseerden een uur lang ervaren hoe het is om les te geven aan een klas. Tijdens het bezoek aan de school krijgen ze ook gelegenheid om lessen bij te wonen en te praten met leraren. Een prachtige mogelijkheid om kennis te maken met het onderwijs. Deze campagne is onderdeel van het project ‘En dan ben je leraar’, vorig jaar gestart door Driestar hogeschool en de reformatorische scholen voor voortgezet onderwijs en nu in samenwerking met de VGS uitgebreid naar ruim honderd basisscholen.
 
Wil jij helpen om mensen hiervoor enthousiast te maken? Stuur deze link door naar familieleden, vrienden of bekenden van wie jij denkt dat ze goed voor de klas passen: www.uurtjevoordeklas.nl. Op de website wordt via verschillende verhalen en filmpjes verteld waarom leraar zijn zo’n mooi beroep is en worden hun eerste vragen beantwoord. Wie weet staan deze mensen binnenkort een uurtje voor de klas!

Meer nieuws

  • Update groepskaart ParnasSys

   Gebruik je de groepskaart in ParnasSys voor het volgen en plannen van je onderwijs? Dan is er goed nieuws! De groepskaart is per 15 mei vernieuwd; nieuwe look, maar ook nieuwe mogelijkheden.

  • Nieuwe data Zien!-experttrajecten

   In twee dagen alles leren over het werken met Zien! en het begeleiden van je team daarin. Dat kan met het experttraject van Zien!

  • Datum literatuurstudiemiddag bekend

   Jaarlijks organiseren we een literatuurstudiemiddag voor alle liefhebbers van literatuur. Volgend cursusjaar zal dit zijn op vrijdagmiddag 27 september.

  • De ideale wereld

   Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als je alles zou mogen bepalen? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij sta je aan het roer van een nieuwe samenleving. Jouw team bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles wordt bevraagd. Het lot van de eilandbewoners ligt in jullie handen.

  • Robinson Crusoe: avontuurlijk én puriteins

   Robinson Crusoe, de wereldberoemde held die overleefde op een onbewoond eiland, is driehonderd jaar geleden geboren. Althans, de roman waarin hij de hoofdrol heeft. Dat het boek niet slechts gaat over een heldhaftige en vernuftige schipbreukeling, maar ook over ellende, verlossing en dankbaarheid, is bij veel minder mensen bekend.