En dan ben je leraar Geplaatst op 14 februari 2019

Ken jij iemand die ook geknipt is voor het onderwijs? Attendeer hem of haar op de nieuwe campagne Uurtje voor de klas!

We zijn op zoek naar meer leraren voor het christelijk-reformatorisch onderwijs. Om mensen te laten ervaren hoe mooi het vak van leraar is, openen 100 christelijke scholen in het primair en voortgezet onderwijs tussen 4 en 15 maart 2019 hun deuren voor iedereen die het leuk vindt om een uurtje voor de klas te staan.
 
Onder de noemer ‘Uurtje voor de klas’ kunnen geïnteresseerden een uur lang ervaren hoe het is om les te geven aan een klas. Tijdens het bezoek aan de school krijgen ze ook gelegenheid om lessen bij te wonen en te praten met leraren. Een prachtige mogelijkheid om kennis te maken met het onderwijs. Deze campagne is onderdeel van het project ‘En dan ben je leraar’, vorig jaar gestart door Driestar hogeschool en de reformatorische scholen voor voortgezet onderwijs en nu in samenwerking met de VGS uitgebreid naar ruim honderd basisscholen.
 
Wil jij helpen om mensen hiervoor enthousiast te maken? Stuur deze link door naar familieleden, vrienden of bekenden van wie jij denkt dat ze goed voor de klas passen: www.uurtjevoordeklas.nl. Op de website wordt via verschillende verhalen en filmpjes verteld waarom leraar zijn zo’n mooi beroep is en worden hun eerste vragen beantwoord. Wie weet staan deze mensen binnenkort een uurtje voor de klas!

Meer nieuws

  • Uitnodiging Acadin-congres 2019

   Acadin organiseert op 2 oktober 2019 het 5e Acadin-congres. Dit jaar staat het congres volledig in het teken van interactie en workshops. Het congres is voor (proef)abonnementhouders en geïnteresseerde scholen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

  • AD-PEP, twee maanden verder

   Twee maanden geleden, op 18 januari ging onze nieuwe opleiding Associate Degree: Pedagogisch Educatief Professional van start. 86 nieuwe studenten kwamen naar Gouda om feestelijk welkom geheten te worden.

  • Het fenomeen Driestarstel: Steven en Paulien Middelkoop

   Al zo’n 75 jaar zijn ze er, Driestarstellen. Net zolang als de naam De Driestar bestaat. In 1944 komen we de naam als eerste tegen, op de gevel van een kweekschool op reformatorische grondslag in Krabbendijke. Die naam siert nog steeds de gevel, nu van twee scholen in Gouda: Driestar educatief en Driestar college.

  • Wijziging in Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling

   In Nederland worden naar schatting 119.000 kinderen geconfronteerd met huiselijk geweld. Gemiddeld wordt er één kind per schoolklas mishandeld, dat zijn twee kinderen per kinderopvanglocatie. Daarom is sinds eind 2018 de app ‘Meldcode kindermishandeling’ beschikbaar. De app is speciaal voor beroepskrachten uit de kinderopvang ontwikkeld.

  • Negen pabostudenten doorstaan detoxchallenge

   “789 berichten in 35 chats!” "Hè, die lege plaats in mijn broekzak is weer opgevuld.“ "Ik ben blij dat ik hem terug heb, maar ergens ook weer niet.” Drie reacties van studenten die de detox challenge aangingen.